Jenkei Dániel, 2021.05.27. | Vízilabda

Homonnai Dániel csapata két vereséggel és egy győzelemmel zárta a szegedi végjátékot.

Nagyon készültek a mieink a BVSC elleni pénteki negyeddöntőre, sok szülő is elkísérte a csapatot Szegedre, a sportban azonban gyakran előfordul, hogy a nagy akarás görcsösségbe csap át. Ezt láttuk ezen a meccsen is a mieinknél, akik elsősorban támadásban nem tudták hozni az elvártakat. A vége így nem lehetett más, mint viszonylag sima, 9-4-es vasutas győzelem.

Csapatunk nagyon vágyott a négy közé, és a negyeddöntő csalódását másnapra sem sikerült kiheverni, akkor az Eger bizonyult jobbnak nálunk, egy szoros, 9-8-as meccsen.

A vasárnapi záróakkord két csalódott csapat meccsét hozta, de Herczeg Gergőék még egyszer megrázták magukat, 12-7-re legyőzték a Fradit, így a hetedik helyen végeztek a 2020/21-es országos serdülőbajnokságban.

 

fotó: SZVPE



Csapatunk edzője, Homonnai Dániel így értékelte a mögöttünk hagyott hétvégét:

- Nyilván nagy csalódás volt a BVSC elleni vereség, mert nagyon szerettünk volna bejutni a négy közé, szombatra ezt még nem hevertük ki, vasárnapra viszont összekaptuk magunkat. Most még nehéz a pozitív oldalát nézni ennek a végjátéknak, de az biztos, hogy a játékosok mellett én is rengeteget tanultam ebből a három napból. Elsősorban azt, hogy hogyan kellene egy ilyen sorsdöntő hárommeccses szériát jól végigjátszani. Erről már ott a helyszínen is beszélgettünk, és kicsit úgy látom, hogy magasan volt a léc, a gyerekek is sokat vártak el maguktól, ettől pedig görcsössé vált a csapat. Egy biztos, ezeket a sebeket nem szeretnénk átvinni a következő idényre, csak a jó dolgoknak szabad megmaradniuk a mögöttünk hagyott szezonból, és bizony ezekből is akadt bőven azért. Szeretnék köszönetet mondani a Vasas vezetőségének, hogy Szegeden is profi körülmények között lehettünk, és előtte is mindent biztosítottak számunkra a nyugodt felkészüléshez. Hálás vagyok az edzőkollégáknak, kiemelten Kuna Péternek és Gábor Attilának, akik rengeteg jó tanáccsal láttak el a mindennapokban. Köszönöm a játékosaimnak, akik mindent megtettek a sikerért, és persze a szüleiknek is, aki fáradhatatlanul hozták edzésekre a gyerekeket, sokszor a kora reggeli órákban.

 

Országos Serdülő Final 8
Negyeddöntő: BVSC-Vasas SC 9-4 (1-1, 4-0, 2-2, 2-1)
Gólszerzőink: Ragács Benedek, Básity Milán, Kedves Benedek, Tóth Martin Zétény
5-8. helyért: Eger- Vasas SC 9-8 (0-0, 2-1, 3-4, 4-3)
Gólszerzőink: Herczeg Gergő (3), Ragács Benedek, Básity Milán, Kósi Kelly Dominic, Kedves Benedek, Tóth Martin Zétény
7. helyért: FTC-Vasas SC 7-12 (3-1, 2-2, 1-4, 1-5)
Gólszerzőink: Herczeg Gergő (2), Kedves Benedek (2), Peőcz Ádám (2), Tóth Martin Zétény (2), Ragács Benedek, Tasi Dominik, Básity Milán, Kósi Kelly Dominic

A bajnokság végeredménye:
1. KSI
2. UVSE
3. BVSC
4. Pécs 
5. Eger
6. Szeged
7. Vasas SC
8. FTC

Hirdetések