B.V., 2021.05.25. | Kézilabda

Az utolsó, Hajdúnánás elleni hazai mérkőzésen sem hibázott, így megőrizte veretlenségét bajnoki aranyérmes kézilabdacsapatunk az NB I/B Keleti csoportjában.

Női NB I/B Keleti csoport, 16. forduló

Vasas SC-Hajdúnánás SK 33-26 (18-14)
Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Kovács N. 1, Pénzes L. 4, Ivanics D. 6, Cifra A., Speth E., Szatmári M. 1. Cserék: Kántor K. (kapus), Szilovics F. 9, Imrei R. 3, Tóth M. 3, Ács B. 2, Hadnagy F. 2, Takács F. 2. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/5


Szomorú eseménnyel kezdődött az utolsó mérkőzés a 2020/21-es évadban: klubunk korábbi kapusára, a hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Bödör Szilviára emlékezett egyperces gyászszünettel a két csapat, valamint a Sterbinszky-csarnok közönsége.

A találkozó tétje a mieinknek az volt, hogy bajnokcsapatként sikerül-e veretlenül zárni az évadot. A szombaton, Hajdúnánáson játszott találkozót követően kedden már a Fáy utcában találkoztak a felek.

A meccs első negyedórája szorosan alakult (7-7), a folytatásban viszont átvette az irányítást csapatunk, és a félidő végére magabiztos előnyt épített ki (18-14). A második harminc perc hasonló forgatókönyv szerint zajlott: a nehézkesebb első szakasz után ismét Vasas-percek következtek, ennek köszönhetően szép, 33-26-os siker lett a vége.

Így látta a találkozót vezetőedzőnk, Penszki Gergely: "Kicsit nehezen melegettünk bele a meccsbe, sokáig fej-fej mellett haladtunk a Hajdúnánással. Ez betudható az idény végi formának, valamint annak, hogy a sűrű program miatt nehezebben regenerálódtunk már. Szerencsére sikerült felvennünk bizonyos szakaszokban a régi ritmusunkat, és azzal bebiztosítottuk a győzelmet."

 

 

Utána természetesen következett az ünnepélyes éremátadás – az MKSZ operatív igazgató-helyettese, Pitz András, valamint klubunk sportszakmért felelős elnökhelyettese, Polgár-Veres Árpád részvételével. Majd jöhetett a hosszú, nehéz szezon után jól megérdemelt ünneplés az ismét hatvan percen keresztül fantasztikus szurkolótáborral együtt.

A legfontosabb: együttesünk – veretlen mutatóval – elérte a célját, és az ősztől az élvonalban szerepelhet!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések