B.V., 2021.05.23. | Jégkorong

Elkezdte az alapozást az Opten Vasas HC, amelynek szinte már teljes a kerete a következő évadra. A csapat vezetőedzőjét, Ladányi Balázst kérdeztük. 

- Az előző szezon végén adott interjújában úgy fogalmazott, hogy szeretné, ha a keret nagy része együtt maradna? Mit lehet most erről tudni? Együtt marad? 

Minden a terv szerint ment, csupán pár játékos nem folytatja csak velünk. Közülük néhányak esetében azt éreztük, hogy erősítésre van szükség a posztjukon, egy játékosunk pedig a Ferencvárosba igazol. Nem is volt nehéz pótlást találni a helyükre, hiszen szinte nem telt el úgy az elmúlt időszakban, hogy valaki ne akart volna hozzánk jönni. Jelenleg úgy gondolom, 95%-os a keret, a fiataljainknak tartjuk fenn azt a néhány helyet, hogy bizonyíthassák, a felnőttek között is megállják a helyüket. Pillanatnyilag öt-hat juniorkorú játékossal kalkulálunk, nekik is minden edzésen százszázalékot kell hozniuk, mert a kilencvennyolc kevés lesz. Próbálunk minden segítséget megadni nekik, és azt is fontosnak tartjuk, hogy az itteni munka ne menjen a tanulmányi eredményük rovására.  

- A múlt héten három új játékos, Dézsi Bence, Madácsi Benedek és Vas Márk érkezését is bejelentette az Opten Vasas HC. Elégedett az ő érkezésükkel? 

Maximálisa beillenek abba a képbe, amit vizionálunk. Fiatal, tehetséges játékosok, bízunk benne, tudjuk őket olyan szinten edzeni, hogy kihozzák magukból a maximumot. Lesz még egy-két bejelentésünk, az viszont feltétlenül örömteli, hogy eljutottunk arra a szintre, amikor már olyan magyar játékosokat tudunk igazolni, külföldieket már nem is nagyon kell nézni. A következő keretünkben is csak egy-két légiós lesz. 

 


Az Opten Vasas HC három új játékosa, Vas Márk, Madácsi Benedek és Dézsi Bence Fotók: vasasjegkorong.hu

 

- A csapat már elkezdte az alapozást. Hogyan alakul a program az őszi szezonstartig? 

Két hét előnyben vagyunk az előző évadhoz képest, hiszen akkor a COVID miatt egy héttel később kezdtünk és egy héttel előbb is kezdődött a bajnokság. Most június közepéig edzünk, az azt követő hónapban mindenki egyéni utasítások alapján készül, és közben természetesen ki is pihenheti magát. Augusztus elején befejezzük a száraz felkészülést, majd egy koritechnikai, képességfeljesztő edzőtábor következik, utána belevágunk a meló közepébe, mert a jégkondit nem lehet biciklin megszerezni.  

- Mi a csapat és a szakmai stáb legfontosabb feladata a szezon kezdetéig? 

Meg kell találnunk az új játékosok helyét a régiek mellett. Azt nem mondom, hogy az első mérkőzésre, szeptember tizenhetedikére meglesz, már csak azért sem, mert az éles terhelés erősen különbözhet az edzéseken látottaktól. De a bajnokság végéhez közeledve viszont már mindenkivel kapcsolatban tiszta képet szeretnénk, hogy milyen sorban, milyen szituációkban lehet rá számítani.  


Hirdetések