Gy. Szabó Csilla, 2021.05.22. | Kosárlabda

A bronzéremért folytatott utolsó, MAFC elleni mérkőzésen jóval nagyobb küzdelem és harc volt, mint amit a végén kialakult 13 pontos Vasas-vereségből sejteni lehet. Akadémistáink egy szép győzelmekkel tarkított, eredményes szezont követően végeztek az NBI/B Piros csoportjának negyedik helyén.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Playoff. A 3. helyért. 3. mérkőzés.

MAFC – Vasas Akadémia 82-69 (22-19, 21-13, 16-23, 23-14)

MAFC: Tóth (34/15), Pfandler (2), Misek (12) ,Kovács (8), Csapai (5). Csere: Lakits (8), Bordács (8), Biber (3), Polgárdy (2).

Vasas: Moravcsik (7/3), Medve (14/9), Boros (17/3), Andrássy (8), Krasovec (11/3). Csere: Radics (4/3), Farkas (3/3), Kelenföldi (3), Dormán, Sólyom, Barócsi, Debreceni (2).


A balszerencsés körülmények között hajszálon elvesztett első, majd a húsz ponttal megnyert második meccs után, annak ellenére tűnt a Vasas Akadémia csapata esélyesebbnek a győzelemre s ezzel a bronzéremre, hogy a harmadik találkozó házigazdája a MAFC együttese volt. Ennek szellemében az első pontot is az akadémisták szerezték Andrássy Géza büntetőjével, majd a korábban sokáig sérült magas emberünk labdaszerzését és zsákolását követően a következő kettőt is. Krasovec Ádám közelijével pillanatok alatt 7-0-ra vezettünk. A házigazdák mindent megtettek a felzárkózásért, ám sokáig megmaradt négy-öt pontos Vasas-vezetés. A bírók azonban egyre több hibát fújtak csapatunk ellen, egyértelmű volt, hogy az akadémistáktól megszokott agresszív védekezést ezen az estén egyáltalán nem díjazzák. Játékosaink nem tudtak időben alkalmazkodni a helyzethez, kicsit meg is zavarodtak tőle, s így végül a MAFC három pontos vezetésével zárult az első negyed.


Boros Márk (13) csapatunk legeredményesebb játékosa volt 17 pontjával

A második negyedben a házigazdák tovább növelték az előnyüket, szinte megtáltosodtak a lehetőségtől, amelyet az akadémisták tanácstalan támadójátéka kínált nekik. A negyed végén már tíz ponttal vezettek.

A második félidőt ismét MAFC-os kosarak indították, amit már Faragó Péter sem tudott tétlenül nézni, időt kért és egész pályás emberfogásra szólította fel játékosait és persze arra, hogy az eddigieknél harcosabban és pontosabban játszanak. A fejmosást Medve Máté és Boros Márk egy-egy hárompontosa, valamint Krasovec sikeres közelije követte, s máris hét pontra olvadt az egyetemisták előnye. A negyed vége előtt jó egy perccel Medve révén sikerült végre kiegyenlíteni, ám a MAFC-osok az utolsó percben gyors négy pontot szerezve, ismét előnyhöz jutottak.

A negyedik negyed közepéig még élt a remény a fordításra, majd a 37. perc végén Radics Gerzson hárompontosának köszönhetően ismét csak hét pont volt a különbség a két csapat között (73-66). Ám ettől kezdve ahogy fogyott az idő, úgy növelték előnyüket a házigazdák, s végül 13 ponttal nyerték a meccset, s ezzel a bronzérmet. A MAFC részéről kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 34 pontot szerző és 10 lepattanót szedő Tóth Péter, aki 40-es VAL-értékével nagyban hozzájárult csapata sikeréhez.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a MAFC-nak a bronzérem megszerzéséhez. Ez a legfontosabb. Saját magunk részéről is értékelném a szezont, ezért a csapatomnak is gratulálok! Úgy érzem, szép eredményeket értünk el az idén. Most nem feltétlenül erre a bronzszériára gondolok, hanem az egész szezonra. Tizenegy hónapja edzünk, azt hiszem mi kezdtük a legkorábban. Most egy kis pihenő jön, ami mindenkire ráfér. Meg kell nézni, hogy a következő szezonban hogyan lehet jobb teljesítményre motiválni és sarkallni a csapatot, mert úgy gondolom, hogy van még bennük kiaknázatlan lehetőség.”

Moravcsik Áron, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nehéz okosnak lenni egy ilyen mérkőzés után, hiszen szerettünk volna nyerni és a dobogón végezni. Azt hiszem, számított a hazai pálya előnye is, és bár a statisztikát még nem láttam, de biztos vagyok benne, hogy jobban dobtak nálunk. A lepattanóban is túl sokat engedtünk át nekik. Úgy érzem, mindent megpróbáltunk, de nagyon sok erőt felemésztett a felzárkózás. Gratulálok a MAFC-nak a bronzéremhez!”

Boros Márk, a Vasas Akadémia játékosa:

„Azt hiszem elfáradtunk a playoff végére, s ezért a mai meccsre nem úgy jöttünk ki, ahogy kellett volna. A második negyedtől pedig felőrölt bennünket, hogy folyamatosan vissza kellett zárkóznunk. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk úgy befejezni a bajnokságot, ahogy azt elterveztük és ahogy szerettük volna. Gratulálok az ellenfélnek!”

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések