B.V., 2021.05.22. | Kézilabda

A kiegyenlített első félidő után magabiztos, négygólos győzelmet aratott kézilabdacsapatunk az utolsó idegenbeli bajnokiján, a Hajdúnánás vendégeként.

NB I/B Keleti csoport, 5. forduló

Hajdúnánás SK-Vasas SC 28-32 (14-14)
Vasas SC: Kántor K. (kapus), Imrei R. 1, Pénzes L. 5 (2), Hadnagy F. 1, Cifra A. 1, Speth E. 4, Tóth M. 2 (2). Cserék: Vereszky N. (kapus), Szilovics F. 6, Bréda L. 3, Ivanics D. 3, Szatmári M. 3, Kovács N. 2, Ács B. 1, Házi V. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/2, ill. 4/4


Megvan a bajnoki cím, de gyorsan találtunk magunknak új célokat – erről beszélt az utolsó két, Hajdúnánás elleni találkozó előtt kézilabdacsapatunk vezetőedzője, Penszki Gergely. Ez pedig természetesen a négyből négy pont megszerzése volt. Ehhez első lépést szombat délután a hajdúnánási Hódos Imre Spotcsarnokban lehetett megtenni.

A hosszú utazás után a találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott. Ugyan hosszabb időt töltött előnyben csapatunk, jelentős előnyt nem tudott kiépíteni, sőt a félidőre az a néhány gólos fór is elúszott, így harminc perc után 14-14-es állásnál mentek pihenni a csapatok.

 

 

A folytatásban lénylegesen jobb játékot mutattak a mieink, bő negyedóra alatt ugyanannyiszor találtak a kapuba, mint az első félidőben (21-28). Az újabb győzelem innentől kezdve már nem forgott veszélyben, igaz az utolsó percekben a végig küzdő hazaiak némileg felzárkóztak, így „csak” 32-28-as Vasas-siker lett a vége.

Így látta a mérkőzést vezetőedzőnk, Penszki Gergely: "Kifejezetten örülünk, hogy győzelemmel hálálhattuk meg a szurkolóinknak, hogy elkísérték a csapatot ilyen messzire, ráadásul a parkolóban még egy kis meglepetéssel is készültek nekünk. Nagyon idény végi formájában játszott a csapat az egyébként nagyon jól felkészített, és jelenleg is a bennmaradásért harcoló Hajdúnánás ellen, de ha nehezen is, végül elértük a célunkat, ami a győzelem volt. Most már csak egy lépés van hátra, hazai környezetben szépen szeretnénk zárni a bajnokságot."

Az utolsó bajnokit kedden 17 órától a Sterbinszky-csarnokban játsszuk, ismét a Hajdúnánás lesz az ellenfél.


Hirdetések