Jenkei Dániel, 2021.05.19. | Vízilabda

Folytatódik az építkezés az A-Híd VasasPlaket csapatánál, több kulcsemberünk is meghosszabbította szerződését. Komoly célokért küzdhetünk majd a következő szezonban is.

Magyar Kupa-bronzérem és ötödik hely az OB I-ben, a járványhelyzet miatt egy finoman szólva is rendhagyó szezon után.

Ez volt az A-Híd VasasPlaket 2020/21-es mérlege. A bajnoki rájátszás kapcsán persze lehet hiányérzet, de az új főszponzor csatlakozásával már így is hatalmasat lépett előre felnőtt vízilabdacsapatunk.

Ahogy Vad Lajos vezetőedző fogalmazott, a fő célt elérte a csapat, hiszen a Magyar Kupa-bronzérem nemzetközi kupaindulást ért a csapat számára, így minden adott ahhoz, hogy a szisztematikus építkezés folytatódjon, és jövőre még előrébb tudjon lépni az A-Híd VasasPlaket gárdája.


Ennek jegyében az egyik örömteli fejlemény, hogy csapatunk egyik oszlopa, klasszis kapusunk, Braniszlav Mitrovics további két évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését.

Amikor egy éve megkeresett a Vasas, én már akkor is hosszú távra terveztem. Ez a mostani nem volt egy könnyű szezon, és nyilván senki nem szeret ötödik helyen végezni, de figyelembe véve a körülményeket, azért nem vagyok elégedetlen. Nyertünk egy bronzérmet a kupában, játszottunk jó meccseket az élcsapatokkal, tehát elindult valami a klubnál. Ismerve a terveket, szerintem komolyan fogunk erősödni a következő szezonra, és jól látszik, hogy hosszú távon majd újra a bajnoki cím megszerzése lehet a Vasas célja. Márpedig, ha ilyen tervek annak, akkor nincs miről beszélni, egy pillanatig sem gondolkodtam azon, hogy további két évre aláírjak, és próbáljam segíteni a csapatot a világ legerősebb bajnokságában – mondta el honlapunknak az olimpiai, világ –és Európa-bajnok szerb hálóőr.
 

 

És ha már a szerb-vonal, az első vasasos szezonjában meggyőző teljesítményt nyújtó Szava Randjelovics is marad piros-kékben, ő is további két évre írt alá klubunkkal.

Elég furcsa szezon volt, a pandémia szinte mindent felülírt. Ősszel sok meccset el kellett halasztani, amikor pedig játszottunk, szinte sosem volt teljes a keret. Utólag mondhatom, hogy az ekkor bekövetkezett pontvesztéseink a rájátszásba kerültek számunkra. Természetesen sajnálom, hogy nem mutathattuk meg magunkat a playoffban, viszont a Magyar Kupa-bronzérem sok mindenért kárpótol, összességében így nem volt ez egy sikertelen szezon. Gyorsan sikerült megegyeznünk a szerződésem kapcsán is, hiszen mindkét fél elégedett volt az első évvel. Tavaly azért választottam a Vasast, mert hosszú távon is láttam potenciált a klubban. Az biztos, hogy erősödni fogunk, így jövőre minden adott lesz ahhoz, hogy odakerüljünk a szűk élmezőnybe. Az egyébként már most látszik, hogy kiegyenlített bajnokságra van kilátás, amit én személy szerint komoly ambíciókkal és nagy izgalommal várok. Az elmúlt időszakban egyébként óriási hiányérzet volt bennem amiatt, hogy hogy nem tudtunk a Komjádiban a szurkolóink előtt játszani, remélem, hogy ősztől ők lesznek a nyolcadik játékosaink. Addig is készülünk a szerb válogatottal, és szeretnénk megvédeni az olimpiai bajnoki címünket Tokióban – összegzett kiváló bekkünk.
 


Szintén marad Drasko Brguljan: montenegrói közönségkedvencünk a mögöttünk hagyott évadban is bizonyította, hogy hiába 36 éves, még mindig világklasszis teljesítményre képes. Draskót még legalább egy évig láthatjuk nálunk pólózni.


A magyar játékosaink közül pedig további egy évre aláírt Szatmári Kristóf és Korom Dániel, míg Bátori Bencének, Bedő Krisztiánnak és Vadovics Viktornak élő megállapodása van, így természetesen ők is maradnak a Vasasban. Ahogy a fiataljaink közül Sipos Balázsra és Magyar Bencére is számíthat majd Vad Lajos.

Ebből a felsorolásból kiderül, hogy az aktív játékkal felhagyó, ős-vasasos Takács Bálint mellett távozik csapatunktól Bóbis Botond, Csoma Kristóf, Korbács Gábor, Pardi Bende, Sélley-Rauscher Domonkos és Simon Henrik. A másodedző Bóbis Máté pedig a 2021/22-es szezontól az utánpótlásunkban kap majd fontos szerepet.

Mindannyiukkal kapcsolatban bőven akadnak szép piros-kék emlékeink, köszönjük nekik a vasasos éveket és további sok sikert kívánunk a pályafutásukhoz!

 

Természetesen a „zuhanyhíradó” időszakában a legizgalmasabb kérdés, hogy kik érkeznek még újonnan a csapathoz, erről is kérdeztük Apáthy Zoltán szakosztályelnököt:

A nehezítő körülményekhez képest jó szezont zárt a csapat, különösen az volt pozitív, hogy a Magyar Kupa-bronzéremmel már szeptemberben sikerült kiharcolni a nemzetközi kupaindulást, így hosszú idő után a Vasas újra kiléphet erre a színtérre. Valamennyi tapasztalatot figyelembe véve építjük tovább a csapatot, az A-Híd pedig ebben továbbra is kiemelt névadó szponzorként vesz majd részt. A következő szezonban már a bajnoki döntő elérése lehet a kitűzött cél. Ennek megfelelően tárgyaltunk a kiszemelt játékosokkal, és annyit elárulhatok, hogy tovább erősödünk. A következő hetekben pedig arra is fény derül, hogy pontosan kikkel.

Hirdetések