Jenkei Dániel, 2021.05.17. | Röplabda

Kőnig Gábor csapata rendkívül magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a békéscsabai hatos döntőt.

Nyugodtan írhatjuk, hogy a vasasos röplabdahagyományokhoz méltó szereplést mutatott a mögöttünk hagyott hétvégén U15-ös csapatunk a Békéscsabai Röplabda Akadémián rendezett országos bajnoki hatos döntőben.

A dr. Kotsis Attilánéról elnevezett OGyB U15-ös fináléban Kőnig Gábor csapata a csoportkörben előbb a Nyíregyházát, majd az UTE-t verte nagy magabiztossággal.

A szombati elődöntőben már nagyobb volt a tét, de itt sem remegett meg lányaink keze, a BVSC-t is három szettben múltuk felül.

Vasárnap végül a házigazda Békéscsaba következett a fináléban, akik az első szettben még ránk ijesztettek, utána viszont a Vasas-akarat érvényesült, így veretlenül sikerült megszerezni a bajnoki címet.

Különdíjakban sem volt hiány, hiszen Erőss Mirtill az edzők szavazatai alapján a Vasas legjobbja lett, Vértes Szonja a legjobb feladónak járó díjat kapta meg, az MVP cím pedig szintén a mi játékosunkhoz, Jámbor Cecíliához került.

 


Csapatunk vezetőedzője, Kőnig Gábor így értékelt honlapunknak:

- Nehéz hétvége volt, ennek a korosztálynak tavaly a járvány miatt elmaradt a bajnoki végjátéka, így most először csöppentek bele a hatos döntők világába, ami azért mindig tartogat meglepetést és feszültséget. Ezt az idegességet éreztem is az első nap, főleg a Nyíregyháza elleni meccsen, másnap a BVSC elleni nagyon fontos elődöntőre viszont már kifejezetten összeszedetté váltunk. A döntő pedig nyilván különleges volt, a házigazda Békéscsaba nagyon készült erre a tornára, ráadásul a másik csapatuktól hangos biztatást is kaptak a zártkapu ellenére, így kifejezetten jó hangulatban röplabdázhattunk. Az első szettre rányomta részünkről a bélyegét az izgulás, de aztán sikerült rendezni a sorokat, és a harmadik szett közepétől már érződött, hogy meglesz az arany. Büszke vagyok a csapatra, mind a tizenhat játékosra, aki a szezon során hozzátett ehhez a sikerhez. Nem dőlünk hátra, szeretnénk jövő hétvégén a Folyondárban a serdülők között is meglepetést okozni.
 

Ahogy Kőnig Gábor is utalt rá az utolsó mondatában, nem dőlhet hátra a csapat az OGyB megnyerése után, hiszen most péntektől vasárnapig a Vasas SC rendezi a Folyondár utcában az U17-es finálét, ahová két vasasos csapat is bejutott. A serdülők mellett Kőnig Gábor U15-ös csapata gyakorlatilag változatlan összeállításban vesz majd részt ezen a finálén is.

 

(fotók: MRSZ és BRSE)

 

Csoportkör:
Vasas-Nyíregyháza 3-0 (17, 13, 15)
Vasas-UTE 3-0 (11, 6, 12)
Elődöntő:
Vasas-BVSC 3-0 (19, 13, 21)
Döntő:
Vasas SC Piros - Linamar-BRSE Fehér 3-1 (-9, 15, 18, 19)

A végeredmény: 
1. Vasas SC Piros
2. LINAMAR-BRSE Fehér
3. BVSC-Zugló „A”
4. LINAMAR-BRSE Kék
5. UTE U15A
6. Nyíregyháza

Hirdetések