Gy. Szabó Csilla, 2021.05.16. | Curling

A Vasas Nők együttesének példáját követve, a Vasas G-Force is döntőbe jutott az A ligás csapatbajnokságon, így nemcsak a női, de a férfi mezőnyben is lesz kiért drukkolnunk a jövő hétvégi finálékban. A hölgyek között egyesületünk másik egysége, a Hackers végül a negyedik helyen végzett, miután a vasárnapi bronzmeccsen vereséget szenvedett az UTE Team Palancsától.

Százszázalékos teljesítménnyel, vagyis veretlenül zárta az alapszakaszt férfi együttesünk, így joggal bizakodhattak tagjai a Team Tatár elleni elődöntőt megelőzően. Még akkor is, ha az ob előtt a dobogós helyezéssel is elégedettek lettek volna. Menet közben azonban egyre jobban játékba lendültek, s így léphettek elő a döntőbe jutásért játszott mérkőzés esélyesévé. Természetesen csak elméletileg. A Vasas G-Force kapitánya, Szabó Gergely ugyanis remek menetelésük ellenére is nagyon nehéz találkozóra számított:

„Tudtuk, hogy ellenfelünk jobban fog játszani, mint az alapszakaszban, különösen azért, mert egyetlen mérkőzésen dőlt el a döntőbejutás sorsa, senkinek sem volt tehát javítási lehetősége. Mindent egy lapra kellett feltennünk. Éppen ezért mi egy óvatos, biztonsági játékkal kezdtünk, szerettük volna minimálisra csökkenteni a kockázatot. Úgy gondoltuk, megvárjuk, míg az ellenfél hibázik és azt azonnal kihasználjuk. Ezt a taktikát a meccs számszerű alakulása is mutatja, hiszen kevés pont született. A negyedik endben jött el a várva várt pillanat, a Team Tatár hibáját kihasználva sikerült két pontot írnunk, ami egy ilyen jellegű találkozón már megnyugtató előnynek számít.  A folytatásban azonban mi is elkövettünk néhány apró hibát és az utolsó endre végül döntetlen állással fordultunk. Szerencsére nálunk volt a kedvezményezettség joga, amivel sikerült is élnünk, és megnyertük ezt az utolsó pillanatig kiélezett, rendkívül izgalmas elődöntőt.

A kapitány szerint a Besnicz Péter, Lados Tamás, Nagy György, Szabó Gergely összeállítású csapat, amelyben a korábbi meccseken Szarvas Gábor is jégre lépett, annak köszönheti eddigi sikereit, hogy tagjai élvezik a közös játékot, az első kőtől az utolsóig a legjobb tudásuk szerint harcolnak. A két győzelemig tartó döntőre pedig bizakodva készülnek, a rendelkezésükre álló közel egy hét alatt.

A hölgyek elődöntőjében a Vasas Nőktől vereséget szenvedő Hackersnek már vasárnap jégre kellett lépnie a bronzcsatában, amelyben a tavalyi győztes, UTE Palancsa Team várt rájuk. Utóbbi azonban a vegyes párosok világbajnokságán résztvevő Palancsa Dorottya nélkül játszott a rájátszásban, ami némileg megmagyarázza, hogy végül a harmadik helyért kellett játszaniuk.

„Az alapszakaszban végig nagyon jól ment a játék, ezért reménykedtünk egy szép befejezésben – értékelte a Hackers teljesítményét a csapatkapitány, Patonai Ágnes, aki elismerte, hogy menet közben helyezték egyre magasabbra a lécet, az ob előtt még az A ligában maradást tűzték ki célul. – Nagyon jó az állóképességünk, végig jól koncentrálunk, ezért általában a meccsek második felében lendülünk igazán játékba, amikor az ellenfél már elfárad. Ezzel a fegyverrel most is többször éltünk, és végig nagyon jó összhangban játszottunk. A négyes döntőre azonban változtak a dolgok, ketten is a Vasas Nők elleni meccset megelőző napokban kaptunk oltást, így egy legyengült csapattal kellett erre a nagyon fontos mérkőzésre felállnunk, pedig még az egyik legjobbunk, Mercz Dóri is hazajött Észtországból. A végjátékban azonban pontosabban és jobban kellett volna játszanunk, ami sajnos nem sikerült. Ennek ellenére nagyon elégedettek vagyunk a negyedik helyezéssel, kitűzött célunkat teljesítettük, sőt a négyes döntős szerepléssel még túl is szárnyaltuk.”

A ligás csapatbajnokság, Budapest.
Férfiak. Elődöntők:
Vasas G-Force – Team Tatár 6-4. UTE Férfi 1.– FTC DreamTeam 10-7.
Nők. Helyosztók. A 3. helyért: UTE Team Palancsa – Hackers (Major-Zéman Adrienn, Mercz Dóra, Patonai Ágnes, Tóth Teodóra. Tartalék: Tatorján Írisz. Edző: Szarvas Mónika) 7-5.


Hirdetések