B.V., 2021.05.15. | Kézilabda

Szombat délután két góllal legyőzte az FTC U20-as együttesét, ezzel bebiztosította az NB I/B-s bajnoki címét női kézilabdacsapatunk, amely így az ősztől már az élvonalban szerepelhet!

Női NB I/B, Keleti csoport, 21. forduló

FTC U20-Vasas SC 30-32 (14-18)
Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Kovács N. 3, Speth E. 3, Pénzes L. 4, Cifra A. 1, Szilovics F. 5, Tóth M. 1. Cserék: Kántor K. (kapus), Hadnagy F. 5, Takács F. 5 (5), Imrei R. 4, Ivanics D. 1, Ács B., Szatmári M. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 2, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/5


Csak a szombati hatvan percre figyelünk! – adta ki a jelszót a szombati, népligeti mérkőzés előtt vezetőedzőnk, Penszki Gergely. Persze szakvezetőnk is tudta, hogy két fordulóval a vége előtt akár egy szerzett pont is elég a bajnoki címhez és a feljutáshoz, de legfontosabb az volt, hogy ugyanúgy készüljünk, mint eddig.

A kezdésre nem lehetett panasz, 5-0-val villámrajtot vettek a mieink, és az első tizenöt percben kézben is tartották a mérkőzést (5-10). A második negyedórára viszont feljavultak a fiatal zöld-fehérek, feljebb zárkóztak, ám aztán így is négygólos Vasas-előnnyel vonultak pihenőre a felek (14-18).

A második félidő igencsak hullámzó játékot hozott, a megszokottnál talán többet is hibáztak a lányok, de egyenlíteni egyszer sem tudott a Ferencváros. A végén már nem forgott veszélyben a győzelem, 32-30-cal behúzták az újabb két pontot a lányok.

S persze a bajnoki címet is! Vasas-szempontból nem ez volt a szezon legjobban sikerült mérkőzése, a lefújás után mégis határtalan volt az öröm, hiszen egy borzasztó nehéz szezon végéhez közeledve biztossá vált a feljutás.

 

 

Értékelések:

Penszki Gergely vezetőedző: „Látszott azért a lányokon, hogy mi a mérkőzés tétje, feszültebbek voltunk a megszokottnál. Természetesen szerettünk volna nagyobb különbséggel nyerni, de ma sok hiba csúszott a játékunkba. Elértük a célunkat, boldogok vagyunk, de a szezon hosszabb értékeléssel még várnék, nagyon friss az élmény.”

Tóth Melinda: „Először is gratulálok a csapatnak, nagyon büszke vagyok a lányokra. Tényleg nagyon hosszú út van mögöttünk, sok nehézségünk volt a szezonban, a COVID-dal is megküzdöttünk, ezért úgy gondolom, hogy megérdemeltük a bajnoki címet.”

Pénzes Laura: „Felhőtlenül boldog vagyok, magáról a meccsről nem is tudok mit mondani. Voltak azért hiányosságaink, de ez ma nekem kevésbé számít, hiszen feljutottunk. Igazi csapatmunka volt az egész szezon, ez adta hozzá a legtöbbet a sikerhez.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések