Gy. Szabó Csilla, 2021.05.14. | Curling

Egyre izgalmasabban alakul az idei A ligás csapat ob. A Vasas Nők együttese már döntős, klubunk másik egysége, a Hackers pedig a harmadik helyért játszik. Az érem tehát már biztos, ám annak színe és száma még kérdéses.

Magabiztosan jutott döntőbe a Vasas Nők együttese a Kamaraerdei Curling Clubban zajló A ligás csapatbajnokságon. A csütörtök esti elődöntőben klubunk másik egysége, a Hackers volt az ellenfél, s bár az alapszakasz nyitómeccsét utóbbi nyerte, a fináléba jutást eldöntő mérkőzésen a Szentannai Ágnes által irányított Vasas Nők 10-2-re nyert. Döntős ellenfelük kiléte egyelőre még nem ismert, hiszen az UTE Team Palancsa és az FTC Girl Jam találkozót csak szombaton reggel játszák.

„Tökéletes összhangban játszottunk és végig irányítottuk a meccset, ami különösen jó előjel a jövő szombati döntő előtt – értékelt a győztes csapat kapitánya, Szentannai Ágnes. – A találkozó alakulása nagyon hasonlított a korábbiakhoz, végig sikeresen koncentráltunk, folyamatosan jó teljesítményt nyújtottunk. Függetleníteni tudtuk magunkat az ellenfél aktuális formájától, hibái nyomán nem engedtünk ki, hanem haladtunk tovább az általunk eltervezett úton. Érdekesen alakult ez az alapszakasz, mert az első találkozót leszámítva, a versenytársak mindig hullámzó teljesítményt nyújtottak ellenünk, amelyre mi kiegyensúlyozott, magas színvonallal tudtunk válaszolni. A fináléban azonban, bárki lesz is az ellenfelünk, mindenképpen ki-ki meccsre számítunk. A végső győzelem pedig azon múlik majd, hogy fenn tudjuk-e tartani az eddigi igen magas szintű figyelmet. Ha ez sikerül, akkor van esélyünk a bajnoki címre, amely mindannyiunk legszebb álma.”


A Vasas Nők együttese tökéletes összhangban játszva jutott el az idei A ligás ob döntőjébe

 

A fináléig azonban még egy teljes hét van hátra, a Vasas Nők játékosai pedig mindent megtesznek azért, hogy a legjobb formában léphessenek jégre. S bár extra edzésidőt, éppen az ob még zajló meccsei miatt vélhetően nem fognak tudni hozzáadni a szokásoshoz, a szárazföldi, erőnléti edzésekkel azért még megnyomják az utolsó hetet. A tét ugyanis nemcsak a magyar bajnoki cím, de az Európa-bajnoki részvétel is. Szentannai Ágnes azonban ennyire még nem szívesen szalad előre az időben, most kizárólag a bajnokság utolsó, mindent eldöntő mérkőzésére koncentrálnak:

„Nagyon jó volt látni, hogy bár új felállásban vágtunk neki a csapatbajnokságnak, fejben milyen tökéletesen összeállt az együttes. Meccsről meccsre egyre jobban játszottunk, az apró hibákat pedig minden alkalommal megbeszéltük, majd azon nyomban javítottuk is. Nagyon boldogok vagyunk, de az igazi öröm az lenne, ha a döntőben is sikerrel járnánk!”

Az idei csapatbajnokságban a hölgyek egy érmet tehát már biztosan hoznak, ám a kettő sem lehetetlen, hiszen a Hackers már most vasárnap a harmadik helyért játszik az UTE Team Palancsa és az FTC Girl Jam közötti találkozó vesztese ellen.


(Nyitóképünkön a Vasas Nők és a Hackers játékosai együtt láthatók)


Hirdetések