B.V., 2021.05.14. | Kajak-kenu

Több Vasas-sportoló is érdekelt volt a kajak-kenusok nemrégiben véget ért síkvízi válogatóversenyén, valamint a maratoni országos bajnokságon.

A szegedi Maty-éren rendezett síkvízi válogatóversenyen fiatal versenyzőnk, Szántói-Szabó Tamás K–1 1000 méteren szerepelt nagyszerűen, a roppant erős mezőnyben a negyedik helyen ért célba a döntőben.

„Először párost mentünk, az sajnos nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna. Szendy Márkkal talán mi vesztettük a legtöbbet az erős oldalszél miatt, de ettől függetlenül szerintem van még ebben lehetőség. Az egyes viszont tényleg nagyon jól ment, a korosztályomból csak Kós Benedek előzött meg, akinek viszont szerintem előnyt jelentett, hogy Kopasz Bálint vízén evezhetett. Szerintem le tudom őt győzni a június közepén esedékes Eb-válogatón. Elsősorban az egyesben gondolkozom, a párost még nem tudom, hogy bevállaljam-e.”

Bronzérmet nyert a Kadler Gusztáv maraton magyar bajnokságon Solti László K–2 30 km-en Aranyosi Gáborral. Versenyzőnk számára nem alakult ideálisan a viadal, ilyen körülmények között a páros harmadik hely bravúrosnak tekinthető.

„Jók voltak az előjelek, a bajnokságot megelőző két hétben Kaposváron a maraton challenge-en vettem részt, és szenzációsan sikerült. A maratoni ob egyes versenye is jól indult, ám egy szerencsétlen beszállást követően megroppant a hátam, és teljesen elment a versenyzésem. Az egyest fel is kellett adnom, párosban viszont fájdalomcsillapítóval és összeszorított fogakkal végigeveztem Aranyosi Gáborral. Ez most így alakult, nagyon csalódott vagyok. Kis vigaszt jelent, hogy június végén részt vehetek a franciaországi maraton-világkupán, és beleszagolhatok a nemzetközi mezőnybe. Elsősorban a szeptemberi válogatóra koncentrálok most már, mert ott szeretnék lenni az őszi világbajnokságon!”

Ugyanezen az eseményen, ugyanebben a számban negyedik lett klubunk másik fiatal versenyzője, Kovács Gergő Mészáros Mártonnal egy hajóban.

„Nagyon pozitív emlékeim vannak a versenyről, jól sikerült, negyedikek lettünk, annak ellenére, hogy főleg a síkvízre koncentrálok, erre versenyre sokat külön nem készültünk. Ezért is örülök annak, hogy ilyen erős riválisokkal tudtunk lépest tartani. Az idén a legfontosabb a síkvízi Eb- és vb-válogatót lesz, nagyon szeretnék ott lenni valamelyik világversenyen. Az már mindegy is, hogy egyesben, párosban vagy négyesben.”


Hirdetések