Jenkei Dániel, 2021.05.13. | Úszás

Hosszú idő után rendeznek újra paraúszó világversenyt, Európa-bajnokság következik Madeirán, amelyen természetesen ott lesznek a Vasas SC legjobbjai is, hiszen ez lesz a tokiói paralimpia éles főpróbája. Videós beharangozóval jövünk!

2016-ban a paralimpia előtt már rendeztek a madeirai Funchal-ban paraúszó Európa-bajnokságot, az élet pedig ismétli önmagát, hiszen a tokiói játékok előtt ismét az Atlanti-óceánon található sziget várja a kontinens legjobbjait.

Más kérdés, hogy öt éve még senki sem ismerte a buborékrendszerben való rendezés fogalmát, míg most a legszigorúbb covid-ellenes szabályok között zajlik majd minden mozzanat.

A versenyzők persze így is nagyon várják az eseményt, hiszen legutoljára a tavalyi év elején tudtak nemzetközi keretek között versenyezni, márpedig a paralimpia előtt jó volna minél több komoly ellenféllel találkozni.

A Vasas Sport Clubot összesen hat úszó képviseli, Szabó Álmos tanítványai közül ott lesz Illés Fanni, Pap Bianka, Száraz Evelin és Payer Kata. Ráadásul az előbbi három úszó világranglista-vezető időkkel érkezik majd Eb-re.

Pataki Fanni versenyzője, Tar Réka is megméretteti magát, és természetesen ott lesz Horváth Péter úszója, a paralimpiai bajnok, Tóth Tamás is Madeirán.

- Azt beszéltük meg az edzőmmel, hogy nem fér bele a felkészülésbe, hogy erre az Eb-re külön felkönnyítsünk, így Madeirán is végig edzeni fogok, és az olimpia előtti állomásként fogom fel a versenyt. Továbbra is a 200 vegyes van fókuszban, még sok munka vár rám, de azt gondolom, hogy a hátralévő hónapokban bele tudom tenni azt az energiát, ami elég lehet egy jó eredményre Tokióban. Az Eb-ről pedig csak annyit, hogy perpillanat a 2019-e világranglista áll rendelkezésünkre, így nagyon nehéz felmérni, hol tart a mezőny, ezért is lesz jó újra versenyszituációban úszni nemzetközi ellenfelekkel – mondta el honlapunknak Tóth Tamás.
 

Azt egyébként tényleg mindenki hangsúlyozza, hogy elsősorban Tokió van célkeresztben a kvótával rendelkező sportolók számára, így nem a mostani Eb-re hegyezték ki a formát, de azért így is reménykedhetünk jó időeredményekben és szépen csillogó érmekben.

Szabó Álmos tanítványai például egy remekül sikerült kaposvári edzőtáborban végezték az utolsó simításokat, majd a Fáy utcából vették az irányt a reptérre, hogy aztán két átszállás után eljussanak Madeirára. Az indulás előtt volt időnk röviden beszélgetni Fannival, Biankával és Álmossal a várakozásokról, no meg arról, hogy milyen számokban várhatunk jó eredményeket.
 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések