B.V., 2021.05.06. | Kézilabda

A járványhelyzetre és a rengeteg elmaradt mérkőzésre való tekintettel az MKSZ szakmai- és versenybizottsága úgy döntött, befejezetté nyilvánítja a korosztályos kézilabda-bajnokságokat. Az ifjúságiak vezetőedzőjét, Géber Zsoltot, valamint a serdülők mesterét, Gálfalvi Áront kérdeztük.

Az ifjúságiak a Nyugati csoport negyedik helyén álltak a bajnokság lezárásakor, a felnőtt NB II-ben Északi csoportjában pedig jelenleg is szerepelnek, és ugyanúgy negyedikek.

„Természetesen sajnáljuk, hogy lezárult a bajnokság, hiszen a gyerekek is úgy szeretnek edzeni, hogy bajnokikat játszanak közben – mondta Géber Zsolt. Kettős érzések vannak bennem, hiszen a csapatunk eléggé átalakult a szezon során. A jelenleg is zajló NB II-ben akár az első kettőben is végezhettünk volna, ha a legerősebb összeállításunkban szerepelünk, de az utóbbi időszakban az érettségizőinkre nem számíthatunk. Az ifjúsági bajnokságban úgy gondolom, reális a negyedik hely, és a hiányzóink miatt a vártnál több pontot vesztettünk volna, ha folytatódik a bajnokság.” 

A szakvezető kitért arra is, hogy a csapatából többen a felnőttek között is bizonyíthattak a szezon során.

„Úgy láttam, hogy azok, akik felkerültek a felnőttkeretbe, jól megállták a helyüket, még ha emiatt a mi csapatunk gyengült is. Kiemelném a még serdülőkorú Sárkány Petrát, aki nagyot lépett előre, gólokat szerzett, és elégedett vagyok Házi Veronika teljesítményével.” 

A lefújáskor éppen tizenkettedik helyen álló serdülőkorosztály trénere, Gálfalvi Áron pedig így kommentálta a lezárást.

„Az előző beszámolónk óta eltelt időszakban csapataink nem játszottak hivatalos mérkőzést. Sajnos a szövetség az utánpótlás bajnokságok kétszeri halasztása után a versenysorozatot befejezettnek tekinti. Egy hétig a serdülőcsapataink online úton kapták az edzésprogramokat. Egyébként ugyanúgy folyik a munka, heti két egyéni képzéssel, öt edzéssel és két alkalommal a kapusok számára megtartott külön foglalkozással. A lányok rendszeresen jelen vannak az edzéseken, az idősebb ifjúsági korosztályt kisegítjük, hogy megfelelő létszámban legyenek az edzéseken. Néhány serdülőkorú játékos lehetőséget kapott a bemutatkozásra felnőtt csapatainknál. A mérkőzések nagyon hiányoznak, reméljük, hogy május második felében játszhatunk edzőmeccseket. Edzések június második feléig tartanak, utána a jól megérdemelt pihenés következik a lányoknak.”


Hirdetések