Gy. Szabó Csilla, 2021.05.05. | Kosárlabda

Nagy küzdelmet hozott a Nyíregyháza elleni párharc negyedik mérkőzése, amelyet végül bravúrosan nyertek hazai pályán akadémistáink. Az elődöntő sorsát a szombati ötödik találkozó fogja eldönteni.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Playoff. Elődöntő. 4. mérkőzés

Vasas Akadémia – HÜBNER-Nyíregyháza BS 72-65 (10-16, 14-16, 21-13, 27-20)

Vasas: Moravcsik (6), Boros (9), Medve (11/6), Radics (12), Andrássy (10). Csere: Farkas (19/15), Dormán, Krasovec (2), Kelenföldi (2), Debreceni (1), Barócsi, Sólyom.

Nyíregyháza: Tóth (19/3), Ubilla (16/6), Bus (8), Bazsó (4), Mokánszki (3). Csere: Dr. Mohácsi (4), Kiss (11/6), Vaskó.


Az elődöntőért folyó párharc negyedik találkozója pontosan úgy indult, ahogy az egy héttel korábbi második mérkőzés. Boros Márk sikeres közelije, valamint büntetője révén, az akadémisták szereztek 3-0-as vezetést. Ám ezúttal ebből nem lett nagyobb arányú előny, jóllehet a harmadik percben már 10-5-re vezetett csapatunk. Ettől kezdve azonban rövidzárlat állt be a támadások terén, egyetlen pontot sem sikerült szerezniük a negyedben. A nyíregyháziak ezzel szemben szép csendben gyűjtögették a pontokat, és szerény, de biztos 16-10-es előnyük volt a játékrész végére.

A második negyed elején Andrássy Géza törte meg a rossz sorozatot, aki a palánk alá küzdve magát dobott végre kosarat. A mérkőzés ezt követően is inkább a harcról szólt, támadásban minkét csapat sokat hibázott, dobószázalékuk alig haladta meg a 30-at.


A palánk alatt különösen kemény csata folyt a lepattanókért a Nyíregyháza ellen

A nagy szünetet követően azonban egy teljes más arcukat mutatták az akadémisták, sokkal pontosabban kezdtek el támadni. Különösen Farkas Attila, akinek a hárompontosai ettől kezdve a lehető legjobb pillanatokban érkeztek. A nyíregyháziak egyre idegesebben játszottak, hiszen fogyott az előnyük. A harmadik negyedet Boros sikeres betörése révén, 45-45-tel zártuk.

Az utolsó negyedet szimbolikusan Farkas hárompontosa indította, s ezzel az akadémisták átvették a vezetést, amelyet többet már nem is engedtek ki a kezükből. Ez elsősorban pontosabb támadásaiknak volt köszönhető.

Az ötödik, mindent eldöntő mérkőzésre szombaton, Nyíregyházán kerül sor 18 órai kezdettel.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a srácoknak, mert közepes játékkal is nyertünk egy nagyon jó csapat ellen. A második félidőben fizikálisan, taktikailag és dobásban egyaránt felülmúltuk az ellenfelünket. Teljesen megérdemelt a győzelmünk, úgyhogy utazunk az ötödik mérkőzésre és igyekszünk megtalálni a ritmusunkat. A mai mérkőzés első félidejében ugyanis kevés ritmus volt a támadásainkban. Nagyon jó a párharc, nagy örömmel utazunk az ötödik meccsre. Remélem, hogy nyerni fogunk. Gratulálok a Nyíregyházának is. Jó mérkőzés lesz a mindent eldöntő utolsó találkozó.”

Fotó: Bornyi Márton


Hirdetések