Jenkei Dániel, 2021.05.04. | Birkózás

A Vasas SC 2006-2007-es születésű birkózói hosszú idő után mérethették meg magukat a mögöttünk hagyott hétvégén. Négy aranyéremnek és három válogatottságnak is örülhettünk a válogatón.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték a szabad és kötöttfogású serdülő Európa-bajnoki válogatókat. A kvalifikáció eredetileg kétkörösre volt tervezve, ám az első etap a járvány miatt márciusban elmaradt.

Így aztán komoly volt a tét, hiszen csak ez a verseny döntött a május 27. és 30. között Bulgáriában sorra kerülő Eb-n való részvételről.

Nos, nem panaszkodhatunk: Veress Bence szabad és kötöttfogásban is aranyérmet nyert, előbbi küzdelmekben gyakorlatilag meg sem tudták fogni.

Tótok Péter kötöttfogásban aratott kimagasló győzelmet, míg Arsunkaev Ahmad szabadfogásban nem talált legyőzőre, kötöttfogásban pedig harmadik lett.

Tóvölgyi Marcell és Baráth Károly szereztek még érmeket a fiúknál, szabadfogásban mindketten ezüstöt, Károly pedig kötöttfogásban is nyert egy bronzot.

A lányoknál pedig Munk Maját kell megemlíteni, aki 2007 decemberi születésűként talán saját magát is meglepve odafért a dobogó legalsó fokára a lányoknál szabadfogásban.

A Vasas SC ezen túlmenően mindkét fogásnemben ezüstéremmel zárta a csapatversenyt az ESMTK mögött.

Ami pedig az Eb-részvételt illeti, mostanra biztossá vált, hogy Tótok Péter és Veress Bence szabadfogásban, míg Arsunkaev Ahmad kötöttfogásban erősítheti a magyar válogatott Bulgáriában.
 

Wöller Gergő edzőt kérdeztük a hétvégéről: - Alapvetően elégedett vagyok, a sportolóink nagyon várták már, hogy újra versenyezhessenek, ráadásul nagy volt a tét. Valamennyi versenyzőnk érmet tudott szerezni, ami önmagáért beszél, a négy győztesünk pedig kimagaslót nyújtott, nagyon magabiztosan nyertek mindannyian.  Baráth Karcsi veresége fájt egy kicsit, ő megérdemelte volna a válogatottságot, ahogy Arsunkaev Ahmad is megnyerhette volna a kötöttfogást, de ne legyünk telhetetlenek. Maga az Eb kapcsán nehéz jósolni, hiszen másfél éve nem láttuk a nemzetközi mezőnyt, de biztos vagyok benne, hogy mindhárom srácunk szépen helyt fog állni.

 

A serdülők válogatója után a következő hétvégén a kadettek Eb-kvalifikációjával folytatódik az utánpótlás birkózóprogram.


Hirdetések