B.V., 2021.05.02. | Kézilabda

Nehéz mérkőzésen 29-25-re nyert női kézilabdacsapatunk a Pénzügyőr SE vendégeként az NB I/B-ben, s ezzel újabb fontos lépést tett a céljai felé.

Női NB I/B, Keleti csoport, 19. forduló

Pénzügyőr SE-Vasas SC 25-29 (11-17)
Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Imrei R. 1, Nagy Zs. 2, Speth E. 2, Cifra A. 4, Pénzes L. 9, Tóth M. 4. Cserék: Kántor K. (kapus), Szilovics F. 3, Szatmári M. 2, Ivanics D. 1, Kovács N. 1, Hadnagy F. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 1/1


Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre a Pénzügyőr SE otthonában, a fővárosi rivális az elmúlt négy fordulóban győzött. Persze a mieink formájára sem lehetett panasz, egy könnyed, szerdai Dunakeszin győzelem után mentek a Kőér utcai, vasárnap délelőtti derbire.

A találkozó szorosan indult, az első tíz perc (5-5) után sikerült meglépni a hazaiaktól, 5-1-es rohamunkat Pénzügyőr időkérés követte. Ám szerencsére a komolyabb felzárkózás ez után is elmaradt, sőt a félidőre hatgólosra növeltük a különbséget (11-17).

 

 

A szünet után viszont riválisunk kezdett jobban, kilenc perc alatt két gólra zárkózott (18-20), akkor Penszki Gergely hívta magához tanítványait. S bár túlzás lenne azt mondani, hogy nem volt esélye a Pénzügyőrnek visszajönni a mérkőzésbe, a legalább kéttalálatos különbség megmaradt, s a végén 29-25-ös sikert ünnepelhettek a lányok.

„Nagyon jól felkészített ellenfelet sikerült legyőzni idegenben – kezdte értékelését Penszki Gergely. – Picit fáradt volt a csapat, de minden fontos pillanatban sikerült hozzátennie valakinek, és így végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést. Érvényes volt ez arra az időszakra is, amikor a változó körülményhez is alkalmazkodnia kellett a csapatnak. Még hozzátenném, hogy a mai napra nagyon boldog anyák napját kívánunk! Reméljük a szurkolók mellett minden vasasos anyukát is sikerült boldoggá és büszkévé tenni.”

Kedden 17 órakor ismét pályára lép a csapat, a Dunaújváros elleni Ligakupa-elődöntő első felvonásán idegenben .


Hirdetések