Gy. Szabó Csilla, 2021.05.01. | Kosárlabda

A Nyíregyháza elleni párharc harmadik mérkőzése az első kettőnél nagyobb küzdelmet hozott. Az akadémisták többször is közel álltak a bravúrhoz, de végül a házigazdák akarata érvényesült, s ezzel 2-1-re vezetnek.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Playoff. Elődöntő. 3. mérkőzés

HÜBNER-Nyíregyháza BS – Vasas Akadémia 90-81 (18-15, 33-26, 19-26, 20-14)

Nyíregyháza: Ubilla (7/3), Tóth (29), Bus (6), Bazsó (13/3), Mokánszki (14/3). Csere: Dr. Mohácsi (18/9), Vaskó (3/3), Kiss.

Vasas: Moravcsik (8/6), Boros (12/3), Medve (12/3), Radics (5), Krasovec (2). Csere: Dormán (11), Debreceni (8), Sólyom (9), Farkas (9/3), Andrássy (3), Kelenföldi (2), Barócsi (5).


Ahogy azt a párharc eddigi két mérkőzésén már megszokhattunk, Boros Márk kezdte a pontszerzést, a folytatásban azonban inkább az első meccs koreográfiája valósult meg, a házigazdák ugyanis a negyedik percben már 9-2-re vezettek. Ezt követően azonban nagy küzdelem alakult ki, a kilencedik percben Radics Gerzson sikeres közelijével 16-15-re jöttek fel az akadémisták, a házigazdák nem tudtak ellépni.

A második negyede is Vasas-pontokkal kezdődött, Medve Máté értékesítette két büntetőjét s ezzel ismét csupán egy pont volt a Nyíregyháza előnye. Két perccel később Dormán Balázs köszönhetőn először fordítottak az akadémisták (20-21), ám nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert dr. Mohácsi Máté hármasával azonnal fordított, a negyed végére pedig 10 ponttal elhúztak a házigazdák. A folytatásban a 26. percig maradt ez a különbség, ám ettől kezdve az akadémisták gyakoroltak nagyobb nyomást ellenfelükre és a negyed végére három pontra faragták a hátrányukat. Ezt követően Dormán volt eredményes és 70-69-re módosult az állás, teljesen nyílttá téve a találkozót. A nyíregyháziak azonban úgy gondolták, itt az ideje, a döntésnek, s ettől kezdve pontról pontra növelték előnyüket. A meccs végén már leginkább csak küzdelem folyt a pályán, a házigazdák a vártnál szerényebb különbséggel, 9 ponttal nyertek.

A párharc negyedik mérkőzésére szerdán, 19 órai kezdettel kerül sor a Sport11 Sportcentrumban.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Két gratulációt szeretnék mondani, az egyik a hazai csapatnak jár a győzelemért, a másik meg a saját csapatomnak. Sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, mint az első mérkőzésen és szeretnénk öt meccsesre elnyújtani a párharcot. Úgy gondolom, hogy a hazai csapat egyre jobban fárad, mi pedig egyre jobban jövünk föl. A célunk, hogy a jövő héten még visszajöjjünk ide, Nyíregyházára. Kemény meccs volt, jó meccs volt és most a jobbik csapat nyert, el kell ismerni jobban játszottak a házigazdák. A következő találkozóra még jobban fel leszünk készülve”

Fotó:hunbasket


Hirdetések