Gy. Szabó Csilla, 2021.04.29. | Karate

A hazai karateéletet megbénító, közel egy hónapos leállást követően, a Vasas karatékái a múlt hétvégén Szarvason edzőtáboroztak. Klement Kármen pedig már el is utazott Portugáliába, ahol a világkupa-sorozat lisszaboni állomásán "melegít" a májusi Európa-bajnokságra. 

Az idei felnőtt országos bajnokság egyesületi pontversenyének harmadik helyén végzett március végén a Vasas karateszakosztálya, mielőtt a sportág ismét kényszerpihenőre vonult a hazai járványhelyzet miatt. Karatékáink így újból versenyek nélkül maradtak és edzésekkel készültek tovább, Klement Kármen például a májusi Európa-bajnokságra.

Az ob-én -50 kilogrammos kategóriában aranyérmet nyert versenyzőnk a hónap közepén a Madárfészek Ökölvívó Akadémián vett részt kétnapos válogatott edzőtáborban, a hétvégén pedig Portugáliában léphet tatamira, a Karate 1 −Premier League lisszaboni állomásán, amely egyben olimpiai kvalifikációs verseny is.

„Kármennel nagyon komolyan készültünk az előttünk álló nemzetközi viadalokra és mindketten nagyon vártuk, hogy ismét versenyezhessünk – mondta el honlapunknak az elutazás előtt Egri Tamás, a karateszakosztályunk igazgatója, Kármen edzője. – A válogatott összetartás is jól illeszkedett ebbe a programba. Az edzések monotonitásának megtörésére azonban klubszinten is tettünk kísérletet, és az elmúlt hétvégén Szarvason vettünk részt rögtönzött edzőtáborban. Az esetek túlnyomó többségében a vidékiek jönnek fel a fővárosba, ezért én most szándékosan nyitottam feléjük a javaslattal, a fogadó Szarvas SE vezetői pedig örömmel mondtak igent. Rajtunk kívül a Pest-Budai SKC, valamint a Bátaszék SE sportolói éltek a lehetőséggel. Összesen több mint negyvenen voltunk, mi tizenegy leány és fiúversenyzővel képviseltük klubunk színeit. A négy csapat részvételével megrendezett edzőtábor a vártnál is jobban sikerült, örülnénk, ha lenne folytatása.”


Klement Kármen a kontinensviadalra készülő magyar válogatott edzőtáborában

A szarvasi gyakorláson három tatami állt a karatékák rendelkezésére, az egyiken a felnőtt és U21-es, a másikon a kadet és junior, a harmadikon pedig a tizennégy éven aluli legfiatalabbak gyakorolhattak. Egri Tamás szerint a körülmények ideálisak voltak, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy valamennyi versenyző remekül érezte magát. A jelenlegi helyzetben ideális csapatépítő program lett az edzőtábor, amelyre nagy szüksége volt már sportolóinknak.

Jó érzés volt ismét együtt lenni, az edzéseken túl, a szabadidőt is közösen, hasznosan tölteni, beszélgetéssel, nevetgéléssel. Úgy, mint régen, hiszen korábban sokat utaztunk és edzőtáboroztunk. Az előttünk álló kihívások előtt ez most mindenkinek jól esett, remélem az eredményeken is megmutatkozik majd a hatása. A formagyakorlatban érdekeltek május második szombatján, a Finnországban, augusztusban sorra kerülő korosztályos Eb hazai kvalifikációs versenyén lépnek majd tatamira, amelyet buborékrendszerben, szigorú óvintézkedések mellett rendeznek meg. Egy héttel később Kármen méri össze tudását Európa legjobbjaival, amelyre kiváló főpróba lehet a lisszaboni hétvége – tekint előre Egri Tamás, aki mindent megtesz azért, hogy kiemelt versenyzőnk a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa a portugál fővárosban.


Hirdetések