B.V., 2021.04.28. | Kézilabda

Tizenkét gólos sikerrel térhet haza a hétközi bajnokiról, Dunakesziről az NB I/B-ben szereplő, továbbra is veretlen női kézilabdacsapatunk.

Női NB I/B Keleti csoport, 13. forduló

VS Dunakeszi-Vasas SC 22-34 (10-20)
Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Kovács N. 3, Pénzes L. 4, Ivanics D. 6, Cifra A. 1, Speth E. 5, Tóth M. 5. Cserék: Szilovics F. 3, Ács B. 2, Bernáth L. 2, Imrei R. 2, Nagy Zs. 1, Hadnagy F., Szatmári M. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: -, ill. 2/2


Három nappal az egri Eszterházy SC elleni hazai döntetlen után ismét bajnoki mérkőzésen lépett pályára női kézilabdacsapatunk. Ezúttal idegenben szerepelt a VS Dunakeszi otthonában.

Az NB I/B Keleti csoportjában 12. helyen álló hazaiak 3-3-ig bírták a tempót, utána hétgólos szériát produkáltak a mieink, így biztonságos előnyt építettek ki, ami meghatározta a folytatást, a félidőben pedig már tíz gól volt a különbség a két csapat között (10-20).

 

 

A második harminc percben már nem ütközött ki annyira a Vasas-fölény, ám mindenképpen pozitív, hogy visszatérő játékosaink értékes perceket töltöttek a pályán, mindenki lehetőséget kapott. S nem utolsósorban a 34-22-es siker újabb fontos két pontot ért, újabb lépést jelent a bajnoki cím felé vezető úton.

Vezetőedzőnk, Penszki Gergely így látta az összecsapást: „Nagyon kevés pihenő után, az ellenfél iránti maximális tisztelettel készültünk a mérkőzésre. Amikor hamar eldőlni látszott a találkozó végkimenetele, igyekeztünk minden tekintetben arra felhasználni a mérkőzést, hogy a visszatérő játékosainknak fokozatos terhelést tudjunk adni. Ezzel együtt ismerve a nagyon feszített programot pontosan annyit adtunk ki magunkból, amennyit kellett, se többet, se kevesebbet.”

Legközelebb vasárnap 11 órakor lépnek pályára a lányok, ismét bajnoki mérkőzésen, akkor a Pénzügyőr SE vendégeként.


Hirdetések