Gy. Szabó Csilla, 2021.04.28. | Curling

Az A ligás curling-csapatbajnokság második hétvégéjén háromból három mérkőzést nyert a Vasas Nők együttese, s ezzel hatalmas lépést tett a négyes döntő felé. 

A Szentannai Ágnes, Szekeres Ildikó, Nagy Laura Karolina és Joó Linda összeállítású csapat ráadásul az UTE Team Palancsa ellen presztízsmeccsen diadalmaskodott, hiszen utóbbi már évek óta a női bajnoki cím birtokosa. Idén azonban a Vasas hölgyei, a Vasas Nők és a Hackers is bele szeretne szólni az elsőségbe, előbbinek a hétvégi tripla ad ehhez igen jó alapot.

„Nagyon sok munkát fektettünk a felkészülésbe, éppen ezért ebben az évben senkiben sincs kérdés, szeretnénk a lehető legmesszebb jutni a bajnokságban – beszélt a sikeres hétvége kapcsán terveikről a Vasas Nők kapitánya, Szentannai Ágnes, aki szerint minden szempontból ideális a csapat összetétele, az idősebb játékosok tudása és tapasztalata ötvöződik a fiatalabbak lelkesedésével és lendületével. – A nyitóhétvégén ugyan veszítettünk a Hackers ellen, de a találkozó után megbeszéltük azokat az apróságokat, amelyek döntöttek és valamennyit kijavítottuk. Nagyon jól összpontosítottunk mind a három találkozón és a csapategység is példaértékű volt.”

A hétvégét az UTE Four Four Nők elleni találkozóval nyitották a Vasas Nők, és saját bevallásuk szerint is nagyon odatették magukat. Ennek is volt köszönhető a nagy arányú (12-2) győzelem, az újpesti hölgyek nem tudtak igazi ellenállást kifejteni magas színvonalon játszó csapatunk ellen. A következő meccsen, az SSC Nők ellen, remekül taktikáztak Szentannai Ágnesék. Tudták, hogy megfontoltan kell kivárniuk az ellenfél hibáit, majd ebből építkezve, akkor húztak el, amikor már dominálták a játékot. Ennek az okos versenyzésnek lett eredménye a 10-4-es győzelem.

A másik női együttesünket, a Hackers-t előző napon 7-4-re verő UTE Team Palancsa elleni mérkőzés ígérkezett a hétvége csúcspontjának, a Vasas Nők pedig kiugróan jó formájuk ellenére sem mehettek biztosra:

„Úgy léptünk jégre, hogy mindent beleadunk – idézte fel a 11-3-as győzelmet hozó találkozót a csapatkapitány. – Tudtuk, hogy jól felkészültünk, a heti kétszeri edzéseken túl edzőmeccseket is játszottunk, ráadásul két friss győzelem volt mögöttünk. Fel voltunk dobódva és extra motivációt éreztünk magunkban. Szoros mérkőzést vártunk, amelyet az nyer meg, aki éppen jobb formában van. Az elején több nehéz helyzet is kialakult, amelyekbe bátran mentünk bele és végül jól jöttünk ki belőlük. Elég gyorsan eldőlt, hogy a mi kezünkben van az irányítás, s bár ellenfelünk a legerősebb összeállításban lépett pályára, mégsem volt kérdéses a győzelmünk. Úgy érzem, a kemény munka hozta meg gyümölcsét ezen a hétvégén.”

Szentannai Ágnes szerint a csapatban nemcsak a három győzelem miatt alakult ki nagyon jó hangulat, de az edzések is jól összekovácsolták őket. S bár nagyon tetszetős, jó játékot mutattak be a hétvégén, azért tudják, van még hová fejlődniük, s ennek szellemében folytatják az edzéseket és az edzőmérkőzéseket. A sorsolásnak köszönhetően a harmadik hétvégén nem kell jégre lépniük, ami azért különösen szerencsés, mert a csapat egyik legjobbja, Szekeres Ildikó, párjával Nagy Györggyel Észtországba utazik a vegyes párosok világkupa-sorozatának tallini állomására. A május 9-i, FTC Girl Jam elleni utolsó csoportmérkőzésre így ismét legerősebb összeállításában léphet jégre a Vasas Nők, bár a legjobb négy közé vezető úton már az elmúlt hétvégén megtették a legnagyobb lépést.

Az A ligás csapatbajnokság állása két hétvége után.
Nők:
1. Vasas Nők 4 mérkőzés/6 pont, 2. FTC Girl Jam 3/6, 3. UTE Team Palancsa 3/4, 4. Hackers 3/2, UTE Four Four Nők 2/0, SSC Nők 3/0.
Férfiak: 1. FTC Dream Team 3/6, 2. Vasas G-Force 2/4, UTE Férfi 1. 2/2, UTE Four Four Férfi 1/0, FTC Jaguár 2/0, Team Tatár 2/0.


Hirdetések