B.V., 2021.04.24. | Kézilabda

Mínusz ötről felkapaszkodva, az utolsó percet elrontva szerzett fontos egy pontot éllovas női kézilabdacsapatunk a második helyezett Eszterházy SC ellen az NB I/B Keleti csoportjában, s ezzel megőrizte szezonbeli veretlenségét.

NB I/B, Keleti csoport, 18. forduló

Vasas SC-Eszterházy SC 33-33 (13-13)
Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Imrei R. 3, Nagy Zs. 5, Pénzes L. 10, Cifra A. 2, Speth E. 6, Ivanics D. 1. Cserék: Kántor K. (kapus), Takács F. 2., Tóth M. 2, Kovács N. 1, Szilovics F. 1, Ács B., Sárkány P. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/6


A tavasz rangadójára készült szombaton női kézilabdacsapatunk az NB I/B Keleti csoportjában, a második helyezett Eszterházy SC együttese látogatott a Sterbinszky-csarnokba. A mieink korábban valamennyi mérkőzésüket megnyerték, az egrieknek viszont az egy döntetlen mellett már két vereség is becsúszott a mostani évadban.

Kitűnően kezdték a lányok a találkozót, tíz perc után magabiztosan, 6-2-re vezettek, ám utána rövidzárlat következett, hatgólos szériát produkáltak az egriek, visszajöttek a mérkőzésbe, sőt a vezetést is átvették (7-8). Aztán a szünetig kiélezett küzdelem folyt, 13-13-as döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

 

 

A második játékrészre sokkal jobban jöttek ki a vendégek, három-négy gólos előnyt építettek ki, és meghatározta a mérkőzés jelentős szakaszát. Tíz perccel a vége előtt állt össze újra a Vasas-védekezés, és az utolsó öt percet – miután mínusz ötről felkapaszkodtak a mieink – 30-30-as állásról kezdték a felek. Úgy tűnt, az őrült hajrából a mi csapatunk kerül, ki győztesként, a hatvanadik percben azonban elolvadt a kétgólos előny, a vendégek az utolsó pillanatban egyenlítettek (33-33).

 

 

Így értékelt a végén vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, és ez be is igazolódott, az Eger nem véletlenül áll a tabella második helyén. Nagyon jól kezdtünk, utána kijött az a fáradtság, amit hetek óta cipelünk. A második félidőben nagy mélységből jöttünk vissza, a végén viszont, ha pontosabbak, türelmesebbek vagyunk, másképpen alakulhatott volna az eredmény. Ugyanakkor emberfeletti energia kellett, hogy ötgólos hátrányból felzárkózhassunk. Csak dicsérni lehet a csapatot, hogy képes volt egy nagyon komoly menetelés közben a mai teljesítményre.”

Együttesünk a szombati találkozón a százszázalékos mérlegét ugyan elvesztette, de a veretlenségét és az előnyét megőrizte. A jövő héten sűrű program vár a lányokra, szerdán a Dunakeszi, szombaton pedig a Pénzügyőr otthonában szerepelnek.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések