Jenkei Dániel, 2021.04.20. | Birkózás

Világbajnokunk csütörtökön lép először szőnyegre a lengyel fővárosban.

Jó előjelekkel várhatja a varsói kontinensviadalt Sastin Marianna, aki a közelmúltban két rangos nemzetközi versenyen is dobogóra tudott állni, előbb Kijevben lett bronzérmes, utána pedig Rómában a második helyen végzett.

Marianna már megérkezett edző-férjével, Wöller Ákossal Varsóba, ahol kedd délután tartják a női 62 kg-os súlycsoport sorolását, csütörtökön pedig már meg is kezdődnek a küzdelmek. Az előnevezések alapján tizenegy résztvevőre lehet számítani, így egyenes kiesés rendszerben küzdenek majd egymással a sportolók.
 


- Nagyon jól érzem magam, feldob, hogy végre versenyeken is le lehet mérni, hogy hol tartunk, Kijevben és Rómában is jól ment a birkózás. Utána tudtam még edzőtáborozni Balatonbogláron és az ukrán fővárosba is visszamentünk, utóbbi helyen volt 10-12 jó edzőpartnerem, köztük világszínvonalú birkózók is. Az Eb előtti utolsó simításokat pedig már a Vasasban végeztük, ott már inkább a technikai dolgokon és a súly rendezésén volt a hangsúly. Érdekes Eb lesz a mostani, a mezőny szempontjából is, hiszen két hét múlva sorsdöntő olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, így akinek nincs kvótája még, az inkább ott indul. Nagyon úgy néz ki, tíz fölötti létszám jön össze a súlycsoportunkban, így egyenes kiesés rendszerben küzdünk majd. Egy biztos, kevés az induló, viszont nagyon sűrű a mezőny, így nehéz az esélyekről jósolni. Én mindenesetre nagyon szeretnék egy éremmel hazajönni. Természetesen ez a viadal is buborékrendszerben zajlik, több tesztünk is lesz, de szerencsére már régóta be vagyunk oltva, így ebből a szempontból nincs félnivalónk - összegzett honlapunk Sastin Marianna.


Hirdetések