Gy. Szabó Csilla, 2021.04.20. | Curling

Különleges körülmények között, kötelező maszkviselés mellett kezdődött meg az idei A ligás curling-csapatbajnokság, amelyben egy férfi és két női együttes képviseli egyesületünket.

A Vasas G-Force gárdája hibátlanul, két győzelemmel rajtolt a férfi A ligában. A hat héten át tartó sorozat első hétvégéjén előbb a Team Tatárt győzte le 10-2-re, majd az UTE Férfi 1-et 6-3-ra. A csapatkapitány Szabó Gergely szerint már nagyon várták a csb-t, amelyet a járvány miatt többször is elhalasztottak.

„Sajnos felvezető versenyeket sem rendeztek a pandémia miatt, így a szokásosnál is izgatottabbak voltunk a kezdés előtt – ismertette a különleges helyzetet Szabó Gergely, aki mellett ezúttal Nagy György, valamint az FTC curlingszakosztályának vezetője, Besnicz Péter lépett jégre a Vasas G-Force színeiben. Utóbbi beugrása a sportágban megszokott egyesületi együttműködésre is szép példa, amiben értékelésében is utalt csapatkapitányunk. – Ráadásul új összetételben is szerepeltünk, nem tudhattuk mire számíthatunk. Nemcsak egymás játékstílusával, de a pályával is ismerkedtünk, nem beszélve a kötelező maszkviselésről, ami alaposan megnehezítette a dolgunkat. A Tatár Team ráadásul fiatal tehetségekből áll, semmiképpen sem akartunk kockáztatni ellenük. Szerencsére gyorsan összeszoktunk, a jég is kifogástalan volt, végig türelmes és koncentrált játékunknak köszönhetően győzelemmel kezdhettük a sorozatot.”

Egy nappal később, a bajnoki címvédő, elsőszámú újpesti együttes várt a Vasas G-Force-ra. Csapatunk az előző napi óvatos játékkal kezdett, majd nagyon stabilan játszva, az ellenfél kisebb hibáit kihasználva, a második meccset is megnyerte. Szabó Gergely szerint ezt mindenképpen jó játékuknak köszönhették, hiszen az újpestiek elleni győzelem kisebb meglepetésnek is számított. Éppen ezért most elégedetten vonulhatnak két hét pihenőre, a vírusvédelmi szabályok figyelembevételével ugyanis csak ennyi idő után kerül rájuk ismét a sor.

„Gratulálok a csapatnak, és bízom benne, hogy a mostanihoz hasonló felszabadult hangulatban, jó formában folytatjuk a bajnoki küzdelmeket és elérjük kitűzött célunkat, az éremszerzést” – összegezte az első hétvége történéseit Szabó Gergely.

A hölgyeknél két csapat képviseli egyesületünk színeit az A ligában, a Hackers és a Vasas Nők. Előbbi már pénteken jégre lépett, mégpedig az FTC Girl Jam ellen, amelytől 8-4-es vereséget szenvedett. Vasárnap ezt egy házirangadó követte, a Vasas Nők ellen, amelyet a Hackers nyert 9-7-re. A győztesek csapatkapitánya, Patonai Ágnes szerint, jó állóképességüknek köszönhetik a sikert:

„Szerencsére van egy olyan jó tulajdonságunk, hogy a végsőkig tudunk koncentrálni, és most is ez történt. A találkozót jobban kezdte a másik csapat, hét-négyre is vezetett már, de mi remekül hajráztunk. A végén sikerült pontot lopnunk, az utolsó előtti endben ráadásul kettőt is. Kihasználtuk a fáradtságukat, amiért csak gratulálni tudok a játékosaimnak. Mindezt ebben a korántsem egyszerű pandémiás helyzetben. Sajnos az egyik legjobbunk, Mercz Dóra Észtországban él, így rá a továbbiakban nem számíthatunk. Most is csak azért tudott játszani, mert az eredeti kiírás szerinti döntők idejére, vagyis mostanra időzítette az utazását. Nélküle csak négyen maradnánk, ezért szükség esetén a mostantól edzői szerepkörbe átlépő Szarvas Mónika fog beugrani. A kötelező maszkhasználat sem volt kellemes, de ha már mindenképpen játszani kell, legalább a lehető legnagyobb biztonságban tegyük!”

A Hackers célja egyébként a fináléba kerülés, ami tavaly nem sikerült nekik. Ahogy a Vasas Nőknek sem, így egymás ellen vívták a bronzcsatát. Bizonyára mindkét együttes boldogan kiegyezne azzal, ha idén a döntőben találkozhatnának a hathetes sorozat végén. Addig azonban még jópár követ kell a ház közepéhez a lehető legközelebb dobniuk.


Hirdetések