Gy. Szabó Csilla, 2021.04.17. | Kosárlabda

Akadémistáinknak nem sikerült gyorsan lezárniuk a Csata elleni párharcot. A vendéggyőzelem azt jelenti, hogy csak szerdán, a Ludovika Arénában dől el az ötödik hely sorsa.

NŐI NBI/A. Playoff. Az 5. helyért. 2. mérkőzés

Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata 59-73 (16-16, 20-21, 8-25, 15-11)

Vasas: Fraser (19/3), Bach (10/6), Papp (12/3), Tóth (6), Budácsik (6). Csere: Madár E., Smailbegovic (6), Szerencsés, Madár K ().

Csata: Zempare (15), Lelik (17/6), Mányoky (11), James (15), Böröndy (5). Csere: Horváth (6/6), Hegedüs (4), Angyal B.


Izgalmas összecsapásra lehetett számítani az ötödik helyért folytatott párharc második mérkőzésén. Akadémistáink lépéselőnybe kerültek bravúros idegenbeli győzelmükkel, a Csata viszont mindenképpen szépíteni akart. Az első negyed ennek megfelelően teljesen kiegyenlített küzdelmet hozott. A második közepén úgy tűnt, Milos Pavlovic tanítványai kerülnek fölénybe, többször is 6-7 ponttal is vezettek, amit a félidőre nemcsak ledolgoztak a vendégek, de egy pontos előnyhöz is jutottak.

A második félidőt a csatások kezdték jobban, Zempare sikeres közelijének, majd Lelik hárompontosának köszönhetően pillanatok alatt hat pontos vezetéshez jutottak, amelyen Budácsik Dorottya még sikeresen faragott kettőt, ám Lelik újabb távoliját követően egyre nagyobb előnyre tettek szert a vendégek, akik elsősorban a védekezésben javultak fel. Különösen az első találkozóhoz képest.  Az akadémisták erre nem találták az ellenszert és a negyed végére már 18 pontos hátrányba kerültek.

Az utolsó negyedben Papp Klaudiáék ismét bizonyították harcosságukat, s hiába voltak eredményesebbek, a csatások rutinosan nem engedték őket tíz ponton belülre.

A Csata ezzel 1-1-re szépített a párharcban, az ötödik hely sorsa tehát szerdán, a Ludovika Arénában fog eldőlni. A találkozó 16 órakor kezdődik.


A csapatkapitány Bach Boglárka büntetőt dob

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Hagytuk játszani ellenfelünket, mégpedig úgy, ahogy ők akarták. Nálunk ezzel szemben úgy tűnt, mintha mindenki jobban tudta volna a másiknál, hogyan kell játszani, mit kell tenni a pályán. Dobószázalékunk rettentően rossz volt, ilyen fontos mérkőzést lehetetlen ennyi hibával megnyerni. A Csata sem dobott jól a hárompontos vonalon kívülről, de ők legalább beküzdötték a labdákat a palánk alá. Van még egy esélyünk, nincs vége a párharcnak, ám a mai játékunk, nagyon nem tetszett. Ebben a helyzetben a hazai pálya előnyét fontos lett volna kiharcolni, le kellett volna zárnunk a párharcot. Meg voltunk ijedve, ami egy ilyen fiatal csapat esetében természetesnek mondható, hiszen nincsenek hozzászokva hasonló teherhez. Ezzel azonban nem takarózhatunk, hiszen mi jutottunk el idáig is. Kemény küzdelem vár ránk szerdán, mindent meg fogunk tenni a győzelemért.”

Brianna Fraser, a Vasas Akadémia játékosa:

„Ellenfelünk agresszívan kezdte a találkozót, nagyon szoros védekezést mutattak be. Ez sok hibára és nehéz dobásokra kényszerített bennünket. Sajnálom, hogy nem sikerült hazai pályán lezárnunk a szezont, készülni fogunk az utolsó csatára, remélem jobban kijön majd a lépés.”

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések