B.V., 2021.04.14. | Jégkorong

Az U21-es és az U16-os korosztályunknak köszönhetően két bronzéremmel gazdagodott szakosztályunk, és még ezen kívül is sok örömteli pillanatot szereztek fiataljaink. Edzőinket kértük ezúttal a szezon értékelésére.

U21, Jánosi Csaba: „Az idén nagyjából 30 játékos kapott lehetőséget a szezon során. Ebből adódik, hogy sokszor változott a keret, ugyanakkor a nagy merítési lehetőség miatt versenyhelyzet alakult ki. Ezt ki jobban, ki rosszabbul kezelte. Kvalifikációt nem kezdtük jól, de teljesítettük a kötelezőt és bejutottunk a felsőházi csapatok közé. Az alapszakaszban megszerzett pontok nem mutatják a játék képét. Sokszor hiába játszottunk jól, nem találtuk meg az utat a győzelemhez, pedig tudtuk, hogy sokkal több van a csapatban. Így a középszakasz nyolc mérkőzését az alsóházban kellett lejátszanunk. A minimális elvárást (megnyerni ezt a szakaszt) teljesítettük, bár szenvedtünk, ami meglátszott a teljesítményen is. Kerestük a megfelelő sorokat, készültünk a kieséses szakaszra. Utólag úgy látom, hogy az itt megnyert szoros végjátékok nagyban segítettek a rájátszásban a nehéz helyzetek megoldásában. A negyeddöntőt a MAC csapata ellen játszottuk, és két győztes mérkőzésen sikerült továbbjutni. Itt látszott először, hogy milyen potenciál van a csapatban, ha mindenki belerakja a munkát és csapatként dolgozunk. Az elődöntőben a későbbi bajnok DVTK csapata ellen megint sikerült szintet lépnünk, és nagyon-nagyon közel voltunk a döntőbe jutáshoz. Itt a szerencse sem pártolt mellénk, ami talán az egész éves hullámzó teljesítményünknek köszönhető. Ekkor már érezhető volt, hogy a bronzmérkőzésen az UTE ellen mi vagyunk az esélyesek. Ezt meg is mutattuk, és három mérkőzést nyerve megérdemelten szereztük meg a bronzérmet. Összegezve sikeres szezont zártunk, de abban biztos előre kell lépni, hogy egész évben jól kell teljesíteni edzéseken és mérkőzéseken is a hosszú távú fejlődés érdekében. Nagyon remélem, hogy jövőre jó pár játékosunk kap lehetőséget az Erste Ligában, mert több emberben is benne van a lehetőség, hogy megállja a helyét.”

 

 

U18, Nagy László: „A tavaszi felkészülésünk a pandémiás időszakban kezdődött. A csapat edzéseit online formában, illetve egyénileg kellet megszerveznünk, ami természetesen messze nem volt ideális, de igyekeztünk a legjobbat kihozni az adott helyzetből. A nyáron már szigorú szabályok betartásával ugyan, de a jégcsarnokban kezdhettük el a közös felkészülést a bajnokságra. A kvalifikációs szakaszban sikerült megszereznünk a negyedik helyet, ami felsőházi folytatást jelentett. A biztonsági intézkedések következtében a liga magyar és osztrák csoportjai nem kerültek összevonásra, így a felsőházi csoport mérkőzései több körön át tartottak a rájátszásig, ahol a negyeddöntőben a több fronton is megerősített Debrecennel szemben elvesztettük a két győzelemig tartó párharcot. Sok szempontból rendhagyó, nehézségekkel teli, ám mégis nagyon hasznos szezont zártunk. A játékosok egyénileg és csapatként is sokat fejlődtek. A jövőre tekintve biztató, hogy többen is rendre lehetőséget kaptak a válogatottban, illetve az U21-es csapatnál, ahol mindannyian helytálltak és hozzá tudtak tenni a juniorcsapat teljesítményéhez, ezen kívül a hozzánk feljátszó U16-osok is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani a következőkben. Ezúton is szeretném megköszönni a közös munkát és támogatást edző kollégáimnak, Fodor Zoltánnak, akivel először dolgoztam együtt, de remélem nem utoljára és Perczel Gábornak, aki az idén is a kapusok felkészítésében segítette a csapatot.”

U16, Hoffmann Attila: „Az U16-os korosztály teljesítette a szezon előtt kitűzött célját, ami főként az éremszerzés volt. Ezenkívül a bajnokság több szakaszában is előkelő helyen végzett, ezek sorrendben, az alapszakasz 2.hely, a középszakasz 3. hely, végezetül pedig a bronzérem. A szezonban az eredmény mellett, az egyéni képességek fejlesztésre is nagy hangsúlyt fektettünk, ami elengedhetetlen az utánpótlás-nevelés bármely szakaszában. Jó látni, hogy rengeteg játékos fejlődött az elmúlt két évben a serdülőkorosztályban. 13 játékost adtunk a válogatottak számára a szezon folyamán, ami komoly szám, ismerve a kemény harcot a keret tagságért folyó küzdelemben. A csapat nagy részével már hat éve dolgozom együtt, így a csapatépítés alapjai már hosszú évek óta zajlanak, és fontos alapját képezték az eredményeinknek. Nagyszerű társaság, amely komoly eredményekre hivatott a jövőben, klub és válogatott szinten egyaránt. Gratulálok mindenkinek az egész éves teljesítményhez, és bár előfordultak nehézségek, jó érzés volt edzőként dolgozni az idei csapattal, viszontlátni a munka gyümölcsét, amit közösen elvégeztünk. Edzőkollégámnak, Haluska Gábornak is köszönöm a munkáját!”

 

 

U14 A, Fekecs Norbert: „Az idén július közepén mentünk jégre előszőr. Egy nagyon hosszú szezonon vagyunk túl. Voltak jobb és rosszabb időszakok is az évben. "B" csapatunk a 22. helyen zárta a szezont. A végére elfogytunk sajnos, elfáradtunk. A rájátszásra egy erősebb csoportba kerültünk a középszakaszban elért helyezésünk által. Az helyosztó mérkőzéseken nem jöttek a gólok, így egyre nehezebb volt fenntartani a lendületünket. Nagy munkát végeztek el a gyerekek a szezon folyamán, sokan beküzdötték magukat az "A" csapatba is. Nagy fejlődésen mentek keresztül, kíváncsian várom ez mire lesz elég jövőre. Az "A" csapatunk a középszakasz vége felé még szoros párharcban volt a négybe kerülésért. Nagy küzdéssel és jó játékkal sikerült beverekednünk magunkat a négy közé. A döntőbe jutásért a MAC csapatával küzdöttünk meg, a korábbi mérkőzésekhez képest nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, sajnos így sem sikerült bejutni a fináléba. A bronzmérkőzésen az Újpest csapatával találkoztunk, nem sikerült érmet szereznünk, de ami ennél is fontosabb, hogy a fejlődésünk folyamatos volt, és a bajnokság vége felé nagy fejfájást tudtunk okozni az erősebb csapatoknak is.  A szezon végén a 4. helyen zárt az "A" csaptunk, elértük a célunk, ami a négybe kerülés volt. Az idén sikerült pár helyet előre lépni a tavalyi eredményhez képest, tanulságos szezon volt mindenki számára.  

U14 B, Márkus Balázs: Úgy gondolom, jól kezdték a gyerekek a szezont kevés hiányzott, hogy bekerüljünk a 3. csoportba ami sajnos nem sikerült, viszont a 4. csoportban szépen helytállt a csapat. Az utolsó 5 meccs sajnos nem úgy sikeredett, amire számítottunk ez lehet köszönhető annak, hogy viszonylag hosszúra sikeredett a szezon. Összeségében szerintem minden gyerek fejlődött valamiben, amit jó volt látni a szezon közben. Akik frissen érkeztek a kölyök korosztályba, azok remélem elegendő rutint szereztek, hogy jövőre az “A” csapatba tudjunk rájuk számítani. A többség sokat dolgozott a szezonban, ezzel elégedettek lehetünk. Gratulálok a csapatnak az idényhez!

U12, Kukucska Balázs: „Úgy gondolom, hogy a nehezítő körülmények ellenére – a sok hiányzás elsősorban –, nagyon jó évet hagyunk magunk mögött, nálunk volt például a legkevesebb halasztott mérkőzés. A célnem az eredményesség, hanem egy erős mag megalkotása volt, valamint a gyerekek fejlesztése, ez százszázalékosan sikerült is. Az egyéni fejlődés jól látható mindenkinél, a feljátszások jól sikerültek, a bajnokságban jól szerepeltünk, mindenki megkaptam a kellő mennyiségű játéklehetőséget. Úgy érzem, a 2009-es és a 2010-es is igen erős korosztálya lesz a Vasasnak. A COVID miatt nemzetközi megméretéseink sajnos nem voltak, de örülök, hogy így is mindenki megatalált a helyét, és a pluszedzései is jól működtek.”

U8-U10, Jókai-Szilágyi Gábor: „A 2020/21-es szezon nagyon sok nehézséggel tarkított évad volt, de úgy gondolom, a lehető legtöbbet hoztuk ki belőle az edzőkkel. Név szerint:Kálmán Zita, Gebora Zita, Keszthelyi Zoltán, Hajek Norman, Altmann Márk és jómagam. Illetve köszönet a szülőknek, hogy a nehézségek ellenére is hozták a gyerekeket edzésre. Ezt az évadot már korábban elkezdtük, hogy a kiesett edzéseket bepótoljuk. A gyerekek rengeteget fejlődtek a jégen, illetve szárazon és csapatként is összeálltunk. Rengeteg tornán vettünk részt az "A", "B" és"C" csapattal, nálunk még az eredmény nem számít, de sok jó hangulatú és iramú mérkőzést játszottak a gyerekek. Sajnos külföldi tornára, illetve a szokásos Steel Bulls tornára nem tudtunk menni. További sikereket kívánok a gyerekeknek!”


Hirdetések