B.V., 2021.04.13. | Jégkorong

Története legjobb szezonját zárta az Opten Vasas HC együttese a jégkorong Erste Ligában. A csapatkapitányt, Turbucz Martint kérdeztük.

A mostani évadban jutott be először a rájátszásba a harmadik szezonját teljesítő Opten Vasas HC együttese. Ráadásul a legjobb nyolcba kerülést remek folytatással fejelték meg a fiúk: az alapszakaszgyőztes Corona Brasov gárdáját hatalmas csatára késztetve, csak 4-3-as összesítéssel búcsúztak.

„Visszagondolva nagyon büszkék lehetünk erre a teljesítményre ­– kezdte az együttes csapatkapitánya, Turbucz Martin. – Persze akkor is azok voltunk, csak a kiesés miatt voltak rossz érzéseink. Úgy gondolom, nagyon nagy tett, hogy 0-3-ról felálltunk, és ilyen karaktere lett a csapatnak. Egy pillanatig sem gondoltuk, hogy ezt négy meccs alatt le tudja rendezni a Brassó, talán ez volt a kulcs. A harmadik összecsapást leszámítva ki-ki meccs volt az összes, tényleg megszorongattuk az alapszakaszgyőztest.”

 

 

De persze nem csak a rájátszásért, hanem a teljes szezonért dicsérhető a társaság. A csapatkapitány szerint több területen is előreléptek.

„A védekezésünket sikerült sokkal jobban stabilizálnunk a korábbiakhoz képest. Rendre kevés gólon tartottuk az ellenfeleinket, így természetesen könnyebb győzelmeket aratni. A másik nagyon fontos dolog, hogy elkezdtünk hinni magunkban: az első két évadban elég kevés volt a pozitív visszacsatolás, ezzel szemben az idén már az igazán nagyokat is elkaptuk, ez rengeteget jelentett.”

Turbucz egyénileg is remekelt, huszonhat pontot (14 gól, 12 gólpassz) hozott össze az évadban. Örül, hogy jól jött ki a lépés, de ezt ugyanúgy a csapat érdemének tartja. Az pedig csak a hab a tortán, hogy a korábbi szezonokban mínuszos mutatóját plusz ötösre tornázta fel.

 

 

Csatárunknak nem csak góllövőként, hanem csapatkapitányként is helyt kellett állnia. Azt mondja, a játékostársak hozzáállása mindvégig példaértékű volt.

„Amikor éppen rosszabb szériában voltunk, leültünk beszélgetni a csapaton belül, mindenki elmondta a saját véleményét, és együtt kijöttünk a gödörből. Fontos, hogy nem voltunk soha annyira lent, mint tavaly, amikor egy tizenöt meccses vesztes szériával is szembe kellett néznünk. Ha becsúszott egymás után néhány vereség, gyorsan összekaptuk magunkat.”

Az idén tehát megvolt az áhított rájátszásba kerülés. A kérdés, hogy mi lehet a következő lépcsőfok a csapatnak.

„A playoff-szereplést kell állandósítanunk. Illetve, hogy egyre jobban szerepeljünk az alapszakaszban is, sokkal előbb biztonságban érezhessük magunkat, és ne a Fehérvár elleni utolsó három meccsen dőljön el a sorsunk. Stabil középcsapattá akarunk válni, talán az lehet a következő lépés.”


Hirdetések