Gy. Szabó Csilla, 2021.04.12. | Curling

A frissen élezett kövek sem lepték meg a Szekeres, Nagy curling vegyes párost Rigában. Nagyszerű meneteléssel a 3. helyen végeztek a Világkupa-sorozat lettországi állomásán.

Bronzérmet szerzett a hétvégi vegyes páros Világkupa-sorozat rigai állomásán a Vasas SC vegyes párosa. Szekeres Ildikó és Nagy György veretlenül jutott a legjobb négy közé, ahol a lett Turman, Lill kettőssel szemben maradt alul. A bronzcsatában a magyar duó ismét megközelíthetetlen volt, a lett Rudzite, Zentelis egységet legyőzve állhattak a dobogó harmadik fokára. Pedig már az első gyakorlások során kiderült, hogy igencsak különleges körülmények között kell a versenyt lejátszaniuk.

„Az első találkozás nem volt túl szerencsés, hiszen a kövem átfordult az egyik oldalról a másikra – idézi fel Szekeres Ildikó a rigai torna első jégrelépését. – Ennek az volt az oka, hogy frissen lettek élezve, és nagyon sokat fordultak. Nem igazán vagyunk ehhez hozzászokva, a Kamaraerdei pályán a szövetség kövei épp ellenkezőleg, nagyon egyenesek. Emiatt hirtelen át kellett állnunk egy merőben más elengedési technikára, ami szerencsére azonnal sikerült. Szerintem ez volt az eredményességünk kulcsa.”

Szekeres Ildikó szerint a gyors alkalmazkodási képesség egyébként is alapkövetelmény egy nemzetközi szintű sportoló számára. Ha valaki az élmezőnybe akar tartozni, a játéktudás mellett a körülményekre is figyelnie kell. A nagy tapasztalattal rendelkező világbajnoki ezüstérmes páros sem lepődött meg a helyzeten, hiszen a világversenyeken a rajtot megelőzően mindig megélezik a köveket. Inkább gyors megoldást kerestek és találtak a váratlan szituációra. Ebben nagy segítségükre volt, hogy ismét tökéletes csapatként működött a páros, és az edzői háttér, Dencső Blanka és Karen Watson is biztosan állt mögöttük. Végül egyetlen mérkőzést veszítettek csupán az elődöntőben.

„Pici, egészen apró hibákon ment el az a meccs, a dupla kínálta lehetőséggel pedig azonnal éltek. Ennek ellenére volt esélyünk a fordításra, de az utolsó köveimmel, többször is extrákat kellett volna dobnom. És itt ütött vissza a kezdeti probléma, a kövek nagyon sokat fordultak, ezért nagyon nehéz volt kiszámolni a hosszú pontos kiütések fordulását. Összességében az észtek ezúttal picit jobbak voltak nálunk, de alapvetően végig jól játszottunk. Győztes meccsel pedig mindig nagyon jó érzés befejezni egy tornát. Különösen akkor, ha ez egy világversenyen megszerzett bronzérmet jelent! – foglalta össze a rigai történéseket Szekeres Ildikó, aki Nagy Györggyel együtt már csütörtöktől ismét jégre lép, ezúttal a hat héten át tartó hazai, A ligás női és férfi országos csapatbajnokságon.

WCT Világkupa-sorozat. Vegyes párosok. Lettország.
Csoportmérkőzések.
Szekeres, Nagy – Kaare, Jakobson (észt) 11-5, Szekeres, Nagy – Millere, Purmalis (lett) 9-3, Szekeres, Nagy – Regza, Regza (lett) 10-3, Szekeres, Nagy – Madisson, Kukner (észt) 9-3.
Elődöntő: Turman, Lill (észt)– Szekeres, Nagy 7-3.
Döntő: Paulova, Paul (cseh) – Turmann, Lill 8-4. A 3. helyért: Szekeres, Nagy – Rudzite, Zentelis (lett) 8-5.


Hirdetések