B.V., 2021.04.10. | Kézilabda

A szoros első félidő után, kilencgólos győzelmet aratott női kézilabdacsapatunk a PC Trade SZNKE otthonában, és továbbra is százszázalékos az NB I/B-ben.

Női NB I/B, Keleti csoport, 17. forduló

PC Trade SZNKE-Vasas SC 21-30 (12-13)

Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Kovács N. 1, Nagy Zs. 5, Speth E. 4, Cifra A. 1, Pénzes L. 12, Ivanics D. 4. Cserék: Imrei R. 2, Takács F. 1, Sárkány P. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 9/5, ill. 3/3


Hosszúra nyúlt szünet után készült újból bajnoki mérkőzésre szombaton női kézilabdacsapatunk. A március 7-i, a Kispest ellen idegenbeli győzelem után ezúttal Szegeden, a tabellán a kilencedik helyen álló PC Trade SZNKE vendégeiként játszottak a lányok.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, mindjárt az elején 4-1-re elhúztak, de szerencsére viszonylag gyorsan ébredtek a mieink is. Így a folytatásban nagyon szorosan alakult az első félidő, a hajrá nekünk sikerült jobban, így állt 12-13 az eredményjelzőn a szünetben.

 


Kurucz Annamária védéseire ezúttal is nagy szükség volt

 

A fordulást követően visszavette a vezetést az SZNKE, ám 17-16 után hétgólos szériát produkált a még mindig nem teljes összeállításában szereplő csapatunk. A lányokat Cifra Anita piros lapja sem zavarta meg különösebben, a végére egészen kényelmesnek látszó, kilencgólos különbséget építettek ki, és 30-21-re győztek.

Visszatérő vezetőedzőnk, Penszki Gergely így értékelte a találkozót: „Azt szokták mondani, hogy bajban ismerszik meg az igaz barát. Mi itt nem csak barátok, hanem sorstársak is vagyunk, és a csapat ma bebizonyította, hogy együtt erő vagyunk, és nagyon is számíthatunk egymásra minden körülmények között. Érvényes volt ez a stábra, a kispadon és a pályán lévő játékosokra egyaránt. A második félidőben egy 9-1-re, valamint a végjátékban egy 7-2-re megnyert szakasszal sikerült elhozni a nagyon keményen küzdő hazaiaktól a két pontot. Komoly erőkből álló és jól felkészült csapatot sikerült legyőzni, ami növeli a győzelem értékét.”

Legközelebb egy hét múlva, vagyis április 17-én, szombaton a Sterbinszky-csarnokban játsszunk bajnokit a Tempo KSE alakulatával.


Hirdetések