Jenkei Dániel, 2021.04.10. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket vereséget szenvedett a BVSC ellen, így minimálisra csökkent az esély az alapszakasz negyedik helyének megszerzésére.

OB I, 26. forduló

BVSC Zugló-A-Híd VasasPlaket 10-7 (3-0, 2-3, 2-1, 3-3)

Gólszerzőink: Bedő K. (2), Brguljan D., Sélley-Rauscher D., Randjelovics Sz., Szatmári K. Vadovics V.


Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a legjobb négybe kerülés szempontjából kulcsfontosságú idegenbeli rangadó: a BVSC már 4-0-ra is vezetett a Szőnyi úton, nekünk pedig másfél negyed kellett ahhoz, hogy Vadovics révén megszerezzük az első gólunkat.

A második játékrész vége felé úgy tűnt, talán sikerül elindulni felfelé, a nagyszünetre 5-3-ra zárkóztunk, utána pedig több fórunk is akadt ahhoz, hogy utolérjük a hazaiakat, de nem jöttek a gólok…

Az egész meccsről elmondható, hogy a támadójátékunk nagyon dadogott, Kemény Kristóf csapata pedig hatékonyan használta ki a hibáinkat.

Az utolsó felvonás előtt 7-4-re vezetett a BVSC, aztán lett öt is közte, így gyakorlatilag elúszott minden esélyünk.

A végén már csak kozmetikázni tudtuk az eredményt, de összességében megérdemelt, 10-7-es BVSC siker született.

A hazaiak így egy ponttal elénk kerültek a tabellán, és most már ők a negyedikek, a két csapat hátralévő találkozóit elnézve pedig ez a sorrend minden bizonnyal így is fog maradni az alapszakasz végén.

Fájó, főleg az OSC elleni bravúr után, de abban biztosak vagyunk, hogy fog ez a csapat még szép napokat szerezni nekünk.


Csapatunk vezetőedzője, Vad Lajos így nyilatkozott honlapunknak a találkozó után:

- Őszintén szólva kicsit féltem, hogy túl gyorsan jön ez a sorsdöntő meccs az OSC elleni győzelmünk után, és be is igazolódtak az aggodalmaim. Játékban is, de főleg akaratban vert ma meg minket a BVSC, amiért elismerésem nekik. A mi szempontunkból viszont ezt nagyon nehezen tudom elfogadni. Maradjunk annyiban, hogy ez egy nagy tanulság számomra a jövőre nézve. A negyedik helyet egyébként nem feltétlenül ma veszítettük el, hanem elsősorban az UVSE és a Honvéd elleni vereségek miatt. Úgy tűnik, hogy vannak részsikerek, de folyamatosan nem tudunk még kiemelkedőt nyújtani. Tudjuk, hogy egyelőre hol a helyünk. Jövőre, amikor kilépünk a nemzetközi porondra, ebben mindenképpen előre kell lépni, ennek jegyében folyik a keret kialakítása is.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések