Gy. Szabó Csilla, 2021.04.07. | Kosárlabda

Második mérkőzését is megnyerte férfi csapatunk a playoff negyeddöntőjében a Salgótarján ellen. Folytatás szombaton, idegenben. Újabb győzelem esetén már biztos a négy közé jutás.

FÉRFI NBI/B. Playoff. Negyeddöntő. 2. mérkőzés.

Vasas Akadémia−Salgótarjáni KSE 82-68 (28-22, 8-13, 18-11, 28-22)

Vasas: Radics (12), Medve (14/3), Boros (19/9), Krasovec (6), Moravcsik (3/3). Csere: Farkas (9/9), Sólyom (10), Debreceni (7), Dormán (2), Kelenföldi.

Salgótarján: Karanfilovski (7/6), Herendic (20), Boinitzer (13/6), Sömenek (11/3), Nshimba (7/3). Csere: Bán (1), Molnár (2), Joó (7/6), Hajdu, Bogatin.


A Salgótarján elleni második mérkőzés is küzdelmesen kezdődött, az első negyed végéig fej fej mellett haladt a két csapat, igaz többnyire az akadémisták vezettek, a vendégek pedig kapaszkodtak, hogy a meccsben maradhassanak. A második negyedben több hibával játszott csapatunk, s ez az eredményben is tükrőződött, hiszen a 16. percben a salgótarjániak egyetlen pontra (32-31) faragták le a hátrányukat, s ez a különbség meg is maradt a nagy szünetig. A második félidőben feljavult Faragó Péter csapatának védekezése, amely ennek köszönhetően, meg is tudta őrízni néhány pontos előnyét. Az utolsó két percben azonban a vendégek kicsit feladták lelkileg, így lett tizennégy pontos Vasas győzelem a vége.

A párharcban ezzel 2-0-ra vezetnek az akadémisták, a harmadik találkozóra szombaton, Salgótarjánban kerül sor.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Az első félidő kiegyenlített játéka után, a második félidőben csak a negyedik vagy az ötödik lehetőségünkkel élve tudtunk ismét tíz-tizenkétpontos előnyt szerezni. A harmadik és negyedik negyedben feljavuló védekezésünknek köszönhető, hogy végül meg tudtuk tartani ez a vezetést. Ma ez volt a különbség a két csapat között. Nagyon jól koncentráltak a fiúk, bár meglehetősen idegesen kezdtünk. Nekünk is nagyon fontos volt, hogy behúzzuk ezt a második mérkőzést, éppen ezért már a következő, salgótarjáni találkozón szeretnénk pontot tenni a párharc végére. Gratulálok a csapatnak!”

Fotó: hunbasket.hu


Hirdetések