Gy. Szabó Csilla, 2021.04.06. | Kosárlabda

Nagy csatában nyertek női kosárlabdázóink Pécsett és ezzel a folytatásban az 5-6. helyért küzdhetnek. Fiatal csapatunk nagyszerűen szerepel a rájátszásban.

NŐI NBI/A. Playoff. Az 5-8. helyért. 3. mérkőzés.

PEAC-Pécs – Vasas Akadémia 64-72 (20-17, 13-23, 14-19, 17-13)

Pécs: Dudasova (11/3), Kiss (17/3), Strautmane (10/6), Andusic (13), Sánta (5). Csere: Wentzel (7/3), Popovic 1.

Vasas: Tóth (6), Fraser (27), Papp (5/3), Budácsik (2), Bach (17/6). Csere: Smailbegovic (13/6), Madár E. (2), Szerencsés, Salamon, Madár K.


A Vasas Akadémia csapatkapitánya, Bach Boglárka indította a pontszerzést és azonnal egy hárompontossal. S bár a házigazda pécsiek erre a kezdésre még válaszoltak, mitöbb 8-3-ra el is húztak, a folytatásban nem tudtak 5 pontnál nagyobb előnyre szert tenni, az első negyedet pedig csupán hárommal nyerték. Ezt követően azonban akadémistáink egyre nagyobb nyomás alá helyezték ellenfelüket és a javukra fordult át a mérkőzés. A 16. percben 27-26-nál vezetett utoljára a pécsi csapat, ám ekkor ismét Bach Boglárka villant. Ismét egy sikeres távolival, majd egy közelivel és máris négypontosra nőtt az előnyünk, amelyet higgadt és összeszedett játékkal végig megőrzött csapatunk, sőt, a végére nyolcpontosra növelt.

Milos Pavlovic tanítványai ezzel megnyerték a pécs elleni párharcot és az ötödik helyért folytathatják a rájátszást.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A meccs egyik kulcsa a lepattanózás és a festék védelme volt, ami a második meccsen is gondot okozott. Amikor egy ilyen magas csapat ellen játszol, ez létfontosságú. Több eladott labdába kényszerítettük őket, nagyobb tempót tudtunk diktálni és a visszatérő játékosaink is komoly pluszt jelentettek a rotációban. Egy ilyen fontos párharcban ez nagy előny volt.”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nehezen találom a szavakat… Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert tényleg erőn felül teljesítettünk azzal, hogy bejutottunk a legjobb hat közé. Kifejezetten nehéz mérkőzés volt, az elejétől a végéig nagyon kellett figyelnünk. Külön gratulálok csapatkapitányunknak, Boginak, aki az első félidőben a hátán vitte a többieket.”

Fotó:hunbasket

 

 


Hirdetések