B.V., 2021.04.02. | Kézilabda

Hét góllal nyert idegenben, így kettős győzelemmel jutott a Ligakupa elődöntőjébe női kézilabdacsapatunk a Kecskeméti NKSE együttesével szemben.

Ligakupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Kecskeméti NKSE-Vasas SC 22-29 (11-15)
Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Kovács N. 3, Nagy Zs. 3, Speth E. 4, Cifra A. 1, Pénzes L. 7, Ivanics D. 3. Cserék: Vereszky N. (kapus), Takács F. 3, Bernáth L. 2, Imrei R. 1, Őz E. 1, Sárkány P. 1, Horváth H. Edző: Papp György
Kiállítások: -, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/0


Tizenegy gólos előnnyel utazott el a Kecskemétre, Ligakupa-negyeddöntő visszavágójára együttesünk. Vezetőedzőnk, Penszki Gergely távollétében ismét Papp György vezényelte a lányokat, akik hasonló összetételben szerepeltek, mint a keddi első mérkőzésen.

Az elején kellett kis idő, hogy a csapat átvegye a mérkőzést irányítását, a hazaiak a hatodik percben még vezettek, mint később kiderült, akkor utoljára. A félidei pihenőre számottevő, négygólos előnyben vonulhattak el a mieink (11-15).

 


Pénzes Laura hét góllal vette ki a részét a Kecskemét legyőzéséből

 

A folytatásban is hasonlóan alakult az eredmény, a találkozó végén pedig a fiatal játékosaink is lehetőséget kaptak, s kivették a részüket a hétgólos győzelemből (22-29).

Így látta a meccset edzőnk, Papp György: „Nagy előnnyel érkeztünk a visszavágóra, de ezen a mérkőzésen is a győzelem volt a célunk, a nulláról indultunk. Az első, illetve a második félidő elején tapasztalt hullámvölgyeket leszámítva dicséret illeti a lányokat, tervezett, jó játékot mutattak, örülök, hogy két ilyen remek teljesítménnyel jutottunk az elődöntőbe. Ezen a két meccsen a hiányzó vezetőedzőnkért és szintén távollévő játékosainkért is küzdöttünk. Nekik és persze a szurkolóinknak is kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!”

A Ligakupa legjobb négy együttese közé csapatunkon kívül már bejutott a Kozármisleny és a Kispest, az elődöntő negyedik résztvevője pedig a Dunaújváros-Mosonmagyaróvár párharc győztese lesz. A jövő héten viszont újra bajnoki mérkőzést játszunk, szombaton 18 órától a Szeged NKE otthonában szerepelnek a lányok.


Hirdetések