Jenkei Dániel, 2021.04.01. | Műkorcsolya

Jászberényben, a Tavasz Kupán jártak ifjú műkorcsolyázóink, akik folyamatosan fejlődnek, és most is nagyon szép eredményeket értek el.

Jászberényben rendezték a műkorcsolyázók Tavasz Kupáját, az utánpótlásviadalon pedig remekül szerepeltek szakosztályunk versenyzői.

Mini chicks kategóriában Kilián Lívia lett második, Halász Csenge pedig ötödik, miután az új elemébe még csúszott egy kisebb hiba. Koczka Szofia pedig hosszabb kihagyás után a hetedik helyen zárt.

Chicks kategóriában Sági Luca szintén egy új elemet próbált ki, és csak egy hajszállal maradt le az aranyéremről, a szép kűrje most második helyet ért. Galambos Gréta ugyanitt nyolcadik, Batári Zsófia pedig kilencedik lett.

A mini cubs-ban Éltető Hanna örülhetett egy szép, lendületes program után ezüstéremnek a 19 fős mezőnyben.

Cubs kategóriában nagy várakozás övezte Hiezl Emma dupla axelját, ami nagyon ritka ebben a korosztályban. A bemelegítésnél sikerült is az elem, a programban viszont még nem. Ezen a rontáson kívül egy hibátlan kűr után Emma így is második tudott lenni, mindössze egypontos lemaradással.

Szolnoki Zsófia szintén szép programot futott és hatodik lett, Balázs Bianka a 13. pozícióban végzett újoncként, Sárközi Lili pedig 17. lett.

A cubs fiúknál Hoffmann Ábel ezúttal is megnyerte a versenyt.

Basic Novice I. kategóriában Tóth-Páldi Anna egy hajszállal maradt le a dobogóról és lett negyedik, Kovács Lilla pedig nyolcadik helyen zárt a 16 fős mezőnyben.

Basic Novice II-ben is negyedik hely jutott a Vasasnak, amelyet Pittia Liliána egy magabiztos programmal ért el.

Intermediate novice kategóriában három versenyzőnk indult, Jánosi Katalin harmadik, Simkó Lili hetedik, Kutasi Boglárka pedig 10. lett.

Advanced novice kategóriában pedig Csombok Zsüliett révén örülhettünk egy harmadik helynek.

Végül szót kell ejteni a rekreációs csoport versenyzőiről is, akik szintén nagyon szépen szerepeltek: Hiezl Zsófia, Gyimesi Zsófia és Antal Szonja is aranyat nyertek, de jár a gratuláció Kiss Enikőnek és Antal Borókának is a részvételért.

Ahogy Hajek-Major Andrea szakosztály-igazgató fogalmazott, napjaink műkorcsolya-utánpótlásában a Vasas SC a legdinamikusabban fejlődő egyesület, és ez egyre inkább visszaköszön a létszámban és az eredményességben is. Mi mást is kívánhatnánk, csak így tovább!


Hirdetések