Jenkei Dániel, 2021.03.31. | Úszás

Paraúszóink tartalmas három hetet töltöttek Törökországban, majd utána a Duna Arénában mérhették le, hol tartanak.

Egy év után tért vissza a törökországi Belekbe Szabó Álmos paraúszó-csoportja, ez pedig a covid-járvány kellős közepén igazán nagy dolog. Versenyzőink, Illés Fanni, Pap Bianka, Száraz Evelin és Payer Kata kellemes tavaszias időjárásban róhatták a hosszokat, és nem voltak egyedül, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is velük párhuzamosan edzőtáborozott Dr. Egressy János vasasos csoportja.

Természetesen a március 20-ig tartó tábor nem a pihenésről szólt, Szabó Álmos sokszor használja viccesen a sztahanovista jelzőt magára, és bizony most sem unatkoztak a lányok, akikre edzésenként 5-6,5 km úszás várt átlagban, no meg 90 perces szárazföldi edzések.

A sportolóknak ezúttal rögtön az edzőtábor után volt lehetőségük lemérni, hol tartanak, hiszen paraúszóink elindultak az épek országos bajnokságának előfutamaiban a Duna Arénában. Volt is minek örülni, hiszen Illés Fanni, Pap Bianka és Száraz Evelin is úsztak bizonyos számokban világranglista-vezető időket, de Payer Kata is szépen javult. Ezek mindenképpen jó előjelek a május közepén esedékes madeirai Eb-re, no meg persze a nyár főversenyére, a tokiói paralimpiára. Egyébként nemcsak Szabó Álmos tanítványai, hanem paralimpiai bajnokunk, Tóth Tamás is versenyzett az ob-n, ő az utóbbi hetekben belföldön készült a szezon kihívásaira.

 


Vasasos egység: a Szabó-csoport és az Egressy-csoport Belekben



Minden továbbiról pedig Szabó Álmos beszélt honlapunknak:

- Az egész életünket a verseny-edzőtábor-verseny ritmusban éljük, és a rendkívüli covid-időszak utána nagyon jó volt ebbe újra visszacsöppenni. A beleki helyszínt egyébként is nagyon szeretjük, tökéletes a komplexum, csak a munkára kell koncentrálni. Az pedig mindig öröm, hogy ismerős vasasos arcokkal is találkozhatunk, nagyon jó a viszony Dr. Egressy János csoportjával, de ezt már sokszor elmondtam. Úgy érzem, a lányokat is feldobta a környezet, még ha voltak is közben kisebb egészségi problémáik, de összességében jó munkát tudtunk végezni. Nekünk nem az épek ob-ja volt a kulcsverseny, azt inkább egy felmérőnek szántam, így nem is volt formába hozás, abszolút munkából úsztak a Duna Arénában. Ehhez képest remek eredmények születtek, nyilván nagyon jó visszacsatolás egy-egy ranglistavezető idő, de azért az év ezen szakaszában ezt még nem kell túlértékelni, hiszen nem sokat tudunk az ellenfelek formájáról. Mindenesetre jó volt ott lenni az ob-n, és találkozni az uszodai emberekkel. Most egy kicsit lazítunk, a következő állomás pedig a madeirai Eb lesz, amelyre remélhetőleg minél több ország el tud majd utazni. Ott a mostaniaknál is jobb időket várok majd a versenyzőimtől.

 


Hirdetések