B.V., 2021.03.30. | Kézilabda

Magabiztos, tizenegy gólos előnyt szerzett a Kecskemét ellen a Ligakupa negyeddöntőjében női kézilabdacsapatunk a pénteki visszavágó előtt.

Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Vasas SC-Kecskeméti NKSE 34-23 (17-10)
Vasas SC: Kurucz A. (kapus), Ivanics D. 1, Speth E. 8, Pénzes L. 8, Cifra A. 1, Nagy Zs. 5, Kovács N. 5. Cserék: Imrei R. 3, Bréda B. 2, Takács F. 1, Horváth H. Edző: Papp György
Kiállítások: 4 perc, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. -/-


Március hetedike után játszott újra tétmérkőzést női kézilabdacsapatunk. A Kispesten aratott bajnoki sikert követően pozitív koronavírustesztek miatt két NB I/B-s mérkőzésünk is elmaradt, a Dunakeszi elleni idegenbeli, valamint a Hajdúnánás elleni hazai találkozó.

A Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésére – ugyan nem teljes kerettel, de – már ki tudott állni együttesünk, a vezetőedző, Penszki Gergely távollétében ezúttal Papp György vezényelte a társaságot.

A találkozó szorosan indult, felváltva vezettek a csapatok, egy gólnál többel egyik fél sem tudott elhúzni. Az viszont már az első negyedórában látszott, akadnak hiányzóink, na persze nem az eredményjelzőn vagy a mutatott játékon, hanem azon, hogy egészen szokatlan pozíciókban tűntek fel játékosaink: az irányító Ivanics Dóra szinte végig balszélsőként szerepelt, a szintén irányító Takács Fruzsina beállós volt, a jobbszélső Kovács Noémi pedig átlövőként is játszott.

 

 

A szoros első negyedóra után aztán remekül összeállt csapatunk védekezése, és abból már sikerült könnyű gólokat szerezni. Így a döntetlen körüli állásról bő tizenöt perc alatt a szünetre kialakult a kényelmesnek mondható hétgólos különbség (17-10). 

A folytatásban újra kiegyenlítődött a küzdelem, sokáig nyolc gól volt a legnagyobb és hat legkisebb különbség. És a hajrában sem engedték közelebb az ellenfelet a lányok, sőt sikerült még egy lapáttal rátenni, és tizenegy gólos, magabiztos siker lett a vége (34-23).

A mérkőzés után így értékelt csapatunk edzője, Papp György: „Különleges feladat volt, mert ennek a mai csapatnak eddig csupán a gerince játszott együtt korábban. Csak dicsérni tudom a lányokat, mind támadásban, mind pedig védekezésben végrehajtották az elmúlt napokban és a korábban gyakorolt taktikai elemeket, a jó kapusteljesítmény is megvolt mögöttük, ezért megérdemelt a győzelem.”

 

 

A visszavágót pénteken 15 órától Kecskeméten játsszák. Ezzel kapcsolatban Papp György elmondta, hogy azon a mérkőzésen is közel ebben az összeállításban szerepel majd az együttes, a hiányzóink egyelőre a gyógyulási fázisban vannak, tesztek várnak rájuk, ugyanakkor bízik abban, hogy a következő napokban jó híreket hallunk felőlük, és hamarosan el lehet kezdeni a visszaépítésüket a csapatba.


Hirdetések