Jenkei Dániel, 2021.03.28. | Röplabda

A Vasas Óbudának ismét voltak jó pillanatai, de a Nyíregyháza az Extraliga-elődöntő harmadik felvonását is behúzta, így a mieink a harmadik helyért folytatják.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Fatum Nyíregyháza - Vasas Óbuda 3-1 (18, -16, 23, 13)

Continental Aréna, zárt kapu. Vezette: Ujházi, Adler

Nyíregyháza: Radosova 15, Ortiz 10, Lacombe 15, Vasziljeva 15, Pintér 12,  Najdic 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga E. 3, Klaric 1, Francesco, Fuchs, Lászlop. Vezetőedző: Németh Szabolcs

Vasas: Török 13, Strunjak 4, Fábián 2, Zernovic 10, Giota 9, Popovic-Gamma 19. Csere: Juhár (liberó), Kiss G. Vezetőedző: Jakub Głuszak


Teher nélkül, felszabadultan játszhat a csapat: harangozta be a Vasas Óbuda közösségi oldala a vasárnap esti nyíregyházi találkozót.

És ez valóban így is volt, még akkor is, ha másfelől az elődöntős párharcban való életbenmaradás volt a tét a mieink számára.

Az első szettet, ahogy az előző két felvonás során is, viszonylag simán hozták a hazaiak, így megint nehéz kiindulóhelyzetben találtuk magunkat.

Ezután azonban nagyot javultak Popovics-Gammáék, akik mindössze tizenhat pontot engedélyeztek az ellenfélnek a következő játékrészben.

A kulcsfontosságú szett ezúttal a harmadik volt, ahol ismét egy nüanszon múlt, hogy a mi javunkra forduljon az állás, de a végjátékot jobban bírta Németh Szabolcs együttese.

Ezután pedig már nem volt visszaút, a negyedik szettet simán hozta a Fatum, így ők készülhetnek a döntőre, mi pedig a bronzmeccsre a Kaposvár vagy a Békéscsaba ellen.


Hirdetések