Jenkei Dániel, 2021.03.16. | Klub

A katalán sztáredző videóüzenetet küldött klubunk 110. születésnapjára. Elmeséljük azt is, hogyan kerültünk vele kapcsolatba.
 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


A Manchester City tréneréhez a konkrét kapocs Manuel Estiarte, a korábbi olimpiai és világbajnok spanyol vízilabdázó volt, aki 1981-ben BEK-et nyert a CN Barcelona csapatával. Azzal a gárdával, amelynek edzőjét Markovits Kálmánnak hívták…

Estiarte még aktív játékosként került jó barátságba Pep Guardiolával, később pedig a sztáredző stábjának egyik bizalmi tagja, a szakember jobbkeze lett. Korábban együtt dolgoztak az FC Barcelonánál és a Bayern Münchenél, most pedig ugyanez a helyzet Manchester Citynél is.


Klubelnökünk, Markovits László mesélte el, hogyan zajlott pontosan a megkeresés:

- Ha már a vírus miatt csak az online tér maradt a kerek születésnap megünneplésére, szerettük volna, ha egy igazi világsztár is köszönti a Vasas családot. Pep Guardiola volt az első ötleteink egyike, aki igazán hiteles ebből a szempontból, hiszen játékosként a klubhűség mintaképe volt Barcelonában, ráadásul Kubala László személye is egy közös pont a Vasas és az FC Barcelona történetében. Manuel Estiartét hívtam először, aki nagyon szerette édesapámat, és a korábbi megkereséseimkor, például a Kubala Akadémia alapításakor is nagyon készséges volt velem. Most is csak annyit kérdezett, hogy mikorra küldjék a videót, március elején pedig meg is érkezett Guardiola üzenete Manchesterből. Sőt, Manuel is küldött nekünk egy videót, amiben nagyon kedvesen beszél a Vasasról, Kubala Lászlóról, az édesapámról, akitől sokat tanult, és Faragó Tamásról, aki a példaképe volt. Számomra nagyon megható ez a gesztus, mert valahol ezekről a szép emlékekről és a szoros emberi kapcsolatokról szól a sport. Ahogy azt is jó volt sokadszorra megtapasztalni, hogy a régi legendáinkon keresztül a nemzetközi sportéletben is számon tartják a Vasast.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések