Gy. Szabó Csilla, 2021.03.15. | Karate

Nem volt szerencséje a sorsolással Klement Kármennek Isztambulban, a Karate1 Premier League törökországi állomásán. A hazai versenyző ellen tatamira lépő sportolónk, jó formája és teljesítménye ellenére is az első fordulóban búcsúzott.

Több mint egy év után rendeztek ismét világversenyt karatéban, így nem csoda, hogy 72 ország több mint 600 versenyzője vett részt a Karate1 Premier League sorozat isztambuli állomásán. A várva várt lehetőséget természetesen a Vasas SC kiemelt versenyzője, Klement Kármen sem hagyhatta ki, ezért ő is a Törökországba utazott karate szakosztályunk igazgatójával, Egri Tamással. A hosszú leállás után nem volt könnyű ismét felvenni a ritmust, még akkor sem, ha a rendezők mindent megtettek a sportolók kényelméért, és magát a versenyt is kiválóan megszervezték. No persze, a járványügyi intézkedések maximális betartásával.

„Mindannyiunk helyzetét megkönnyítette, hogy a szálloda és a csarnok egy helyen volt, így nem kellett utazgatni és a versenyzők egészségét sem veszélyeztették – számolt be a törökországi útról Egri Tamás. – Szerdán utaztunk, csütörtökön pedig sikeresen regisztráltunk, majd elvégezték rajtunk a szükséges teszteket, és a mérlegeléssel sem volt probléma. Kármen pénteken délután egy török versenyző ellen kezdett. A bemelegítés nagyon jól sikerült, láthatóan remek formában lépett tatamira. Ám hamar kiderült, hogy a sorsolással nem volt szerencsénk, Törökországban, török karatéka ellen egyértelműen hátrányból indultunk. Enyhén fogalmazok, ha azt mondom, a bírók egyáltalán nem voltak elnézőek Kármennel szemben. Tény, hogy nyolcszor is kapott egy zászlós jelzést, s ezzel már el is esett nyolc ponttól. Bevallom, hogy még én is ideges lettem és felbosszantott a kialakult helyzet. De tanultunk is a történtekből. Az előttünk álló időszakban még több hangsúlyt fektetünk a pontszerzés megerősítésére, remélve, hogy a következő világkupa állomáson már nem fordul elő hasonló. A tíz fős magyar csapat végül Tadissi Martial révén nyert egy bronzérmet, amihez szívből gratulálunk.”


Klement Kármen Isztambulban is naponta edzett, ám egy séta erejéig a városban is szétnézett.

 

Mestere szavait igazolta Klement Kármen is, ám ő diszkréten nem kívánt a bírók szerepéről beszélni, csak annyit mondott, szerinte a számszerű eredmény egyáltalán nem volt reális:

„A teljesítményemmel meg vagyok elégedve, nagyon jól harcoltam, a bemelegítés tökéletesre sikerült, és a tatamin is nagyon jól éreztem magam. Sajnálom, hogy az eredmény ezt egyáltalán nem tükrözi. Összességében örülök ennek a sok pozitív érzésnek, és annak, hogy végre világversenyen léphettem tatamira. Több mint egy éve vártam erre a pillanatra. Otthon, nyugodt körülmények között majd átbeszéljük edzőmmel a történteket és megpróbálunk mindenből tanulni. A lelkesedésünk nem tört meg, készülünk a következő állomásra, és remélem, ott már az eredményben is megnyilvánul a befektetett munka.”

Egri Tamás honlapunknak azt is elmondta, hogy a hétfői hazautazást megelőzően, Isztambulban is minden nap edzettek, a vereséget követően szinte azonnal megkezdték a következő versenyre való felkészülést. Testben és lélekben egyaránt.

Karate1 Premier League. Isztambul (Törökország).
Nők. Kumite. -50 kg.  1.forduló
: Akkurt Selvanur (török) – Klement Kármen 5-0.


Hirdetések