B.V., 2021.03.08. | Jégkorong

A MAC Budapest együttesét ütötte ki a rájátszás negyeddöntőjében az U21-es jégkorongcsapatunk, az U18-asok kiestek, az U16-osok pedig a playoff-rajtra készülnek.

Az egyik bajnokesélyessel, a MAC Budapesttel találkoztak juniorjaink a rájátszás első fordulójában, a negyeddöntőben. A pénteki nyitó meccsen reményt adott a szétlövéssel kivívott, idegenbeli 3-2-es győzelem, amelyet vasárnap hazai környezetben 6-2-es diadallal fejelt meg Jánosi Csaba együttese, s így söpréssel, 2-0-as összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

Vezetőedzőnk így értékelte csapata teljesítményét: „Nagyon örülök, hogy tovább tudtuk vinni a megfelelő mentalitásunkat. Igazi csapatként játszottunk, ez volt sikerünk alapja. Megérdemelten jutottunk az elődöntőbe, és harcolunk tovább az álmunkért!”

 


Nagy bravúrral kezdte a rájátszást U21-es csapatunk Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

 

Míg kapusunk, Anfang József a következőképpen nyilatkozott a fővárosi rivális legyőzése után: „Sikerült a csapatnak mentálisan összeszedetten beleállni a mai meccsbe is, és ennek meglett az eredménye. Bízom benne, hogy ezt a fajta mentalitást tovább tudjuk vinni az elődöntőre. A mai meccsen az első harmadban magabiztosan kezdtünk, a következő harmadban sikerült kivédekezni a hátrányainkat, majd tovább növelni az előnyünket. A harmadik harmad végre kicsit leengedtünk, ezt az ellenfél ki is használta. De alapvetően jól játszottunk, és magabiztos győzelmet arattunk.”

A fiúk következő ellenfele, immár a döntőbe jutásért a DVTK Jegesmedvék gárdája lesz, az egyik fél harmadik győzelméig folyó párharc csütörtökön indul Miskolcon.


Nem jött össze a négy közé kerülés U18-asainknak, akik a Debreceni HK együttesével csaptak össze: az első, hazai mérkőzés 9-3-ra, az idegenbelit 10-2-re vesztették el, így simán búcsúztak a negyeddöntőben.

Az U16-os csapatunk viszont visszavághat a nagyobbakért a negyeddöntőben, ők pénteken kezdik a két nyert meccsig tartó párharcukat.


Hirdetések