Gy. Szabó Csilla, 2021.03.06. | Kosárlabda

A remekül támadó Győr elleni vereség azt jelenti a Vasas Akadémia női csapata számára, hogy az alapszakasz utolsó, Pécs elleni találkozóján dől majd el, bejutnak-e a rájátszásba?

NŐI NBI/A, 21. forduló.
Uni Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia 98-70 (28-17, 23-13, 23-19, 24-21)

Győr: Dubei (15/9), Weninger (11/3), Török (14/6) , Dombai (9), Mompremier (18). Csere: Barnai (10), Kéita (6), Lass (10/6), Rozmán (5/3), Révész.

Vasas: Bach (16/3), Fraser (27), Tóth (8), Smailbegovic, Madár E (5/3). Csere: Szerencsés, Madár K (9/9), Salamon (2), Mudra, Hizsnyik, Altmann (3/3).


Az alapszakasz utolsó idegenbeli mérkőzésén a szurkolói előtt bizonyítani vágyó Győr volt akadémistáink ellenfele. A tizenhét győzelemmel és három vereséggel a bajnoki tabella második helyén álló együttes, a Magyar Kupában már a negyeddöntőben kiesett, amely eddigi remek teljesítményük fényében, bizony meglepetésnek számított. Mindkét csapat nélkülözni kényszerült irányítóját, így sorsdöntőnek bizonyult, hogy a házigazdáknak jobban sikerült a hiányzók pótlása, mint nekünk. Összességében azonban a győriek remek támadójátéka hozta meg számukra a sikert. A Vasas Akadémia csapatának még egy találkozót kéne nyernie a rájátszásba kerüléshez, amelyre most már csak az utolsó PEAC-Pécs elleni, szerdai találkozón lesz lehetősége.  

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A győri az egyik legjobban támadó csapat, a mi védekezésünk pedig nem volt elég hatékony a megállításukhoz, a jól dobó hazai játékosok pedig éltek a kínálkozó lehetőséggel. Úgy gondolom, mi jobban megéreztük a hiányzóinkat, támadásban pedig már csak nagyobb különbséggel mertek fiataljaink bátrabban játszani.”

Bach Boglárka, a Vasas Akadémia játékosa:

„Sokkal több dologgal lehetünk elégedetlenek, mint elégedettek. Egyénileg ugyan volt egy-egy kiugró teljesítményünk, ám ezek azért nem igazán mérvadóak, mert húsz pontos hátránynál jöttek, amikor már nem igazán volt jelentőségük. Rossz fókusszal érkeztünk, védekezésben nem tartottuk be a megbeszélteket és rengeteg könnyű hárompontost, gyors indítást és palánk alatti ziccert ajándékoztunk az ellenfélnek.”

Fotó:hunbasket

 


Hirdetések