Gy. Szabó Csilla, 2021.03.01. | Karate

Formagyakorlat-bemutatókkal, majd egész napos csapatépítő edzéssel készültek karatékáink az elmúlt hétvégén az előttük álló feladatokra, köztük a vasárnap megrendezésre kerülő Tatami Team Kupára. A versenyzők izgatottan várják, hogy ismét éles helyzetben mutathassák meg tudásukat.

Az újrakezdés öröme és lendülete jellemzi karateszakosztályunk életét, versenyzőink az elmúlt hétvégén, az azt megelőzőhöz hasonlóan, fontos gyakorlásokkal készültek az előttük álló idényre. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a korosztályos és felnőtt Európa-bajnokságra kvalifikáló versenyeket egyaránt megrendezik és az ehhez szükséges pontrendszer is elkészült.

„Bár a jelenlegi helyzetben bármikor jöhet egy változás, mi nagyon reméljük, hogy most már végleges a program, éppen ezért ennek szellemében dolgozunk – jelentette ki Egri Tamás a szakosztály igazgatója, aki arról számolt be honlapunknak, hogy ennek megfelelően az egész hétvégén nagyüzemben folyt a munka náluk. – Pénteken Falusi Márton nemzetközi bíró, szombaton pedig stílusvezetőnk, Nánai Ferenc látogatott el hozzánk, hogy véleményezzék a korosztályos és felnőtt kata versenyzők formagyakorlatait. A bemutatón látható volt, hogy az egy héttel korábban Molnár Tamás nemzetközi bíró által megbeszélt pontosításokat szépen beépítették a gyakorlatokba, és a versenyekre már így készülnek. A két szakember észrevételei további hasznos információkkal szolgáltak a további fejlődéshez. Erre szükség is van, hiszen március első vasárnapján kerül megrendezésre a Tatami Team Kupa, amely az első hazai kvalifikációs verseny lesz korosztályos és felnőtt sportolóink részére. A csapat nagyon izgatott és mindenki várja már az éles helyzeteket, s bizony annak is örülnek, hogy újra találkozhatnak a rég nem látott ellenfelekkel.”

A formagyakorlat-bemutatókat követően, vasárnapra szinte beköltöztek kartékáink az edzőterembe, reggeltől késő délutánig folyamatosan edzettek, s azokat a szituációkat és helyzeteket gyakorolták, amelyekre egy hét múlva, már a bírók árgus szemei előtt kell a legjobb megoldást megtalálniuk. A szakember szerint ez a nap végül a csapatépítésre is remek alkalom volt, hiszen a küzdelmi és a formagyakorlat versenyzők végre huzamosabb időt tölthettek együtt. A sok edzés mellett, nevetésben is volt részük, ami a szakember szerint mindig fontos a sportolók számára, hiszen a jó hangulat fokozza az edzések hatékonyságát.

Jó volt végre ismét együtt látni őket, de még ennél is jobb volt megtapasztalni azt az elszántságot, amellyel még az utolsó órákban is végezték a gyakorlatokat. Ennek a kemény munkának, remélem hamarosan, talán már a hétvégén meglesz a gyümölcse” – zárta a hétvége beszámolóját Egri Tamás, utalva a vasárnapi Tatami Team Kupát megelőző várakozásokra.


Hirdetések