Jenkei Dániel, 2021.02.24. | Vívás

A mögöttünk hagyott hétvégére is jutott vasasos vívósiker, ezúttal Rabb Krisztián tette le a névjegyét a felnőttek között, Záhonyi Petra pedig második lett a Magyar Kupa aktuális állomásán.

Ugyan a magyar elitversenyzők kihagyták a Magyar Kupa soros állomását, a 19 éves ifjúsági olimpiai bajnokunk, Rabb Krisztián aranyérme így is igen értékes, hiszen az 58 indulót számláló felnőtt mezőnyben nyert aranyat, amelyben román válogatottak is szerepeltek.

Somlai Béla tanítványa a döntőben az MTK versenyzőjét, Péch Miklós múlta felül. A Vasasból Nagy Martin ötödik, míg Galgóczy Tamás nyolcadik lett.

Krisztián így nyilatkozott nekünk a sikeréről és az előtte álló feladatokról:

- Számomra ez egy nagyon fontos és értékes eredmény, hiszen először tudtam győzni a felnőttek között. Érdekes napom volt, nehezen lendültem bele a vívásba, a vasasos csapattársaim, Nagy Martin és Galgóczy Tomi ellen nagyokat csatáztam, mindkétszer hátrányból kellett felállnom. A végére aztán egyre jobban belejöttem, és igazából a döntő előtt sem nagyon izgultam. Úgy érzem, kezd összeállni a formám, mentálisan is jó állapotban vagyok, ami fontos, hiszen a következő hetekben jön a java. Legközelebb a junior ob-n vívok, aztán következik a budapesti felnőtt világkupa, és a legnagyobb örömünkre megrendezik Kairóban junior vb-t is. Nyilvánvalóan az ígérkezik számomra a szezon csúcspontjának.
 

A hölgyeknél egyéniben Záhonyi Petra révén egy vasasos ezüstéremnek örülhettünk, Katona Renáta és Beviz Dorottya pedig a hetedik helyen osztozkodtak.

A vasárnapi csapatversenyen is a hölgyek állhattak dobogóra, a Báthory Kata, Beviz Dorottya, Katona Renáta, Záhonyi Petra négyest csak a bombaerős BVSC tudta megállítani a döntőben.

 

(borítókép: hunfencing)

 


Hirdetések