Jenkei Dániel, 2021.02.18. | Röplabda

Meccslabdákat hárítva, igazi dráma után nyerte meg a Vasas Óbuda az Extraliga negyeddöntőjének első meccsét az UTE ellen.

EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – UTE 3-2 (-20, 13, -17, 32, 11)

Folyondár utca, zárt kapu. Vezette: Mezőffy, Varjasi

Vasas: Török 12, Strunjak 10, Caliskan 6, Takács D. 16, Giota 11, Popovics-Gamma 38. Csere: Juhár, Mihály (liberók), Kiss G., Fábián. Vezetőedző: Jakub Głuszak

UTE: Racskovszka 13, Bezsandolszka 11, Petőváry 8,  Kojdova 27, Carabali 15, Bagyinka 2. Csere: Karabaseva (liberó), Németh H., Boros. Vezetőedző: Horváth András


Megszoktuk már, hogy az UTE ellen mindig parázs playoff-meccseket játszunk, így aztán nem számítottunk sétagaloppra a 2021-es Extraliga negyeddöntőben sem, amely csütörtök este vette kezdetét a Folyondár utcában.

Nos, a 32-30-ra megnyert negyedik szett azért ehhez képest is durva volt... 

Legyen elég annyi, hogy az UTE-nak háromszor volt labdája a mérkőzés megnyeréséhez, a mieink pedig Popovics-Gamma révén a hetedik szettlabdával tudtak csak élni.

De éltek vele, és ez a lényeg, és ezután már senkit sem érdekelt a viszonylag simán elvesztett első és harmadik játszma, csak az, hogy az ötödikben ki lesz a jobb...

Nem alakult a döntő szett sem egyszerűen a mi szempontunkból, csak 10-10-nél értük utol az újpestieket, igen feszült körülmények között, részben egyes játékvezetői ítéletek okán, de a lényeg, hogy Vasas-szempontból 15-11-nél "merevedett ki" az eredményjelző, így 3:2-es összesítéssel a Vasas Óbuda nyerte a negyeddöntő első meccsét.

A párharc az egyik fél három győzelméig tart, és nyolc nap múlva Újpesten találkozik a két együttes a második felvonás során.


Hirdetések