2009.11.22. | Vízilabda
A TEVA-VasasPlaket csapata elhódította a Magyar Kupát, miután a döntőben - hosszabítás után - legyőzte az Eger gárdáját.

TEVA-VasasPlaket – ZF-Eger 14–13 (4–4, 3–3, 2–2, 3–3, 1–1, 1–0)
Szőnyi út, 1500 néző
Vezette: Németh A., Székely 

Vasas: Nagy V. – Decker Á., Hosnyánszky 4, Kovács R. 1, Varga Dániel 2, Varga Dénes 5, Kis G. 1. Csere: Katonás, Vörös 1, Létay, Takács, Hőna. 
Edző: Földi László 

Eger: Valics – Sántavy, Graham, Bárány, Varga II Zs. 3, Feltham 1, Biros 4. Csere: Erdélyi 1, Hegedüs 3, Binder 1, Bundschuh, Hárai. 
Edző: Gerendás György 

Gól – emberelőnyből: 6/9, ill. 5/9 (plusz egy páros kiállítás) 
Gól - ötméteresből: 2/3, ill. - 
Kipontozódott: Bundschuh (21.p), Sántavy (24.p), Binder (28.p), Takács (38.p)

Az utóbbi években egy tökéletesen működő gépezetként ismertük meg a TEVA-VasasPlaket csapatát, hazai szinten legalábbis a legritkább esetben hibáztak Földi László fiai. Persze, hiányzó láncszemek azért akadtak, ilyen volt a Magyar Kupa győzelem is, amely az utóbbi években csak azért sem akart összejönni, pedig senki sem tagadhatja, hogy nekünk van a legerősebb csapatunk az országban.

Érdekes szituáció, hogy pont most értünk fel a csúcsra ebben a sorozatban, amikor az utóbbi hetekben egyre több vészmadár körözött a csapat feje felett, azt károgva, hogy valami nincs rendben.
Valóban, az egri vereség, illetve a szegedi döntetlen nem jött jókor, de az idény első komolyabb megmérettetésére maximálisan felszívta magát Földi László csapata. A tegnapi gólzáporos Szeged-meccs után Varga Dénes elmondta honlapunk kamerája előtt, hogy neki bizony feltett célja kupagyőzelemre vezetni a TEVA-VasasPlaketet. Márpedig, ha Varga Dumi valami ilyet vesz a fejébe, azt általában véghez is viszi, ha csak annyit mondunk, hogy 2008 és Peking, akkor minden világossá válhat.

Persze, nem akarunk senkit kiemelni, akárcsak tegnap a döntőben, ma is csapatként sikerült győzni.
Az első negyed például Hosnyánszky Norbertről szólt, aki a találkozó elején zsinórban háromszor villant. Ekkortájt vezettünk utoljára kettővel, a folytatásban mindig döntetlen közeli volt az eredmény, a nagyszünetben például 7-7.
A második félidőben tulajdonképpen csapatunk irányított, de amint gólt szereztünk, az ellentámadásból mindig válaszolt az Eger, így sejthető volt, hogy hosszabbítás lesz a vége.
Így is lett, negyven másodperccel a végső dudaszó előtt 12-12-re egyenlített az Eger, jöhetett a ráadás.
Az extra hat percben három gól esett, mindhármat Varga vezetéknevűek szerezték, egri részről Varga Zsolt vállalt egyet, a másik kettőt pedig…
Hát, persze, hogy Varga Dumi… Ugye, hogy szavatartó ember? Ugye, hogy nincs itt semmiféle hullámvölgy? Ugye, hogy jó volt látni megint az önfeledt örömöt piros-kék szurkolón, játékoson és edzőn egyaránt!

Kupagyőztes, kupagyőztes, kupagyőztes!

Még több fotó rövidesen!

fotó: Doba István

 

 

 

 


Hirdetések