Gy. Szabó Csilla, 2021.02.13. | Kosárlabda

A hétközi fájó vereséget követően, egy izgalmas mérkőzést az utolsó másodpercekben megnyerve bizonyította küzdeni tudását a Vasas Akadémia női csapata.

NŐI NBI/A, 12. forduló.
Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 73-72 (20-14, 16-19, 20-21, 17-18)

Vasas: Fraser (28/3), Tóth (4), Bach (9/3), Papp (8), Madár E. (2). Csere: Madár K. (12/6), Smailbegovic (5/3), Szerencsés (5/3).

Pécs: Vorpahl (9/3), Szücs (20/9), Vári (7), Sarauskaite (13), Jáhni (13/3). Csere: Zubac (2), Kovács (4), Tenyér, Zsilinszky (4), Demeter.


Kényelmes hatpontos előnnyel zárta az első negyedet csapatunk, ami a következő játékrészekben egyre csak fogyott. A pécsiek a 23. percben szereztek először vezetést, akadémistáink azonban egyenlítettek és a negyedik negyedet is előnyből, igaz csupán kétpontosból kezdhették. A negyedik játékrész végig izgalmasan alakult, egyik együttes sem tudott a másiktól elhúzni, az utolsó percre 69-69-cel fordultak a csapatok. Előbb Fraser kétpontosának köszönhetően a Vasas, majd Jáhni hárompontosával a Pécs vezetett, végül 8 másodperccel a lefújás előtt, ismét Fraser volt eredményes Papp Klaudia gólpasszát követően, megszerezve ezzel a győzelmet.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Edzőként is rettentő nehéz volt ez a mérkőzés, szinte az egész meccsen dekoncentráltan játszottunk, így az utasítások is nehezen mentek át a játékosok felé. A meccs legnagyobb pozítivuma, hogy egy másodpercig sem adtuk fel. Ennek ellenére rengeteg hibával játszottunk, sok lepattanót engedtünk át az ellenfélnek, amiből könnyű kosarakat kaptunk. Szerencsénk is volt ma, a pécsiek több mint tíz büntető kihagytak. A kosárlabda azonban már csak ilyen. A stáb és a csapatok előkészítenek egy forgatókönyvet, amit nem mindig sikerül megvalósítani. Azt gondolom, fontos győzelem a mai, hiszen a hétközi fájó vereség után fel tudtunk állni. Kezünkben van a sorsunk, négy mérkőzés van még hátra az alapszakaszból, amelyből kettő hazai pályán fogunk játszani. Legalább egy győzelemre még szükségünk van ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé kerülhessünk. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez sikerüljön.”

Madár Kata, a Vasas Akadémia játékosa:

„Sok hullámvölgyünk volt a mai meccs során, és a támadásban és a védekezésben egyaránt sokszor elveszítettük a fókuszt. A nehézségek ellenére a végsőkig küzdöttünk, aminek szerencsére meg is lett az eredménye.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések