Jenkei Dániel, 2021.02.13. | Műkorcsolya

Jól sikerült az utánpótlás országos bajnokság a Vasas műkorcsolya szakosztálya számára.

A szövetség által szervezett utánpótlás országos bajnokságon igazán otthon érezhették magukat klubunk versenyzői, hiszen a Vasas Jégcentrum volt a viadal helyszíne.

Ahogy Hajek-Major Andrea szakosztály-igazgatótól megtudtuk, többen is életük első versenyét abszolválták, és összességében az egész vasasos csapat dicséretet érdemel, hiszen remek produkciók és értékes helyezések születtek a versenyen.

A legkisebbeknél, a mini chicks kategóriába hárman is debütáltak, Kilián Lívia 17 versenyzőből a harmadik lett, Halász Csenge az ötödik, míg Koczka Szofia a nyolcadik helyen zárt.

 A chicks-kategóriában Sági Luca ötödik, Galambos Gréta pedig nyolcadik lett, a Vasas nevelőegyesületének (Jégcsillag) színeiben induló Batári Zsófia pedig tizenegyedik helyezést ért el.

Mini cubs-ban is örülhettünk egy dobogós produkciónak a harmadik helyezett Éltető Hanna révén, Bayer Kitti pedig tízedik lett a 22 fős mezőnyben.

Cubs kategóriában 17-en indultak, közülük lett a második legjobb Hiezl Emma Lora, aki ezzel bebiztosította a Héraklész A-kerettagságát, a hatodik helyen végző Szolnoki Zsófia pedig a b-keretes követelményeket teljesítette. Sárközi Lili ugyanitt a tizenegyedik helyen végzett.

Ugyanebben a kategóriában a fiúknál a Jégcsillag versenyzője, Hoffmann Ábel aranyérmet nyert, akárcsak a vasasos Rác Kolos basic novice kategóriában. Kolos mögé is egy Jégcsillagos versenyző, Dózsa Benedek került a második helyre.

A basic novice lányoknál roppant népes mezőnyben, 32 induló közül lett tizenkettedik Tóth-Páldi Anna, Kovács Lilla tizenhetedik, míg Pittia Liliána huszonegyedik.

Intermediate kategóriában Simkó Lili ötödik helyen végzett, Kutasi Boglárka pedig tizenkettedik lett.

Végül szólni kell az advanced novice kategóriáról is, ahol Csombok Zsüliett révén ezüstéremnek örülhetett a Vasas műkorcsolya szakosztálya.

A Team Passion-nek köszönhetően pedig a szinkronkorcsolya kapcsán is voltak szép sikerek klubunkhoz köthetően a versenyen, utóbbival hamarosan külön is foglalkozunk majd.

 

 

 

 


Hirdetések