Jenkei Dániel, 2021.02.12. | eSport

Nagy izgalmak közepette őrizte meg első osztályú tagságát a Vasas eSport a HPCL Ligában, így a mieink a harmadik élvonalbeli szezonjukra készülhetnek.

A legutóbbi bajnokság felénél mindössze egyetlen szerzett ponttal az utolsó helyen állt a Vasas SC Sportbusz a HPCL Liga legmagasabb osztályában. Aztán történt valami, aminek köszönhetően a szezon második felében további 17 pontot szereztek virtuális focistáink, akik így kivívták a bennmaradást.

Sokáig nem találtuk meg az ideális csapatot, folyamatosan jöttek a vereségek. Korábban Jókay Zoltán, a Vasas röplabda-edzője mondta sokszor, hogy az öreg dízelmotor nehezen indul be. Nos, így voltunk ezzel mi is – mondta el Erdős Levente, csapatunk vezetője. -  Féltávnál aztán hoztunk egy nehéz döntést, leigazoltuk kölcsönbe a Puskás Akadémiától Rácz Balázst, azzal, hogy ő lesz a csapat edzője és teljesen szabad kezet kap a keret és a játékrendszer kialakításában. Tehát ezt a részt kiengedtük a kezünkből, ami tényleg nem volt könnyű. Később beigazolódott, hogy ez egy jó irány, rengeteg új impulzust kaptunk mindannyian, és egy teljesen új szemlélettel kezdtünk el játszani. Egy idő után pedig a pontok is jöttek, főleg a közvetlen riválisok ellen értünk el értékes eredményeket.

A tabellán végül 18 ponttal a kilencedik, tehát bennmaradó helyen zárt a Vasas SC Sportbusz, és ebből 10 egységet az utolsó két körben szedtek össze Erdős Leventéék. A hajrá volt tehát a kulcs, az utolsó előtti fordulóban kettős győzelmet arattunk a PTE PEAC ellen, az utolsóban pedig a Debrecen ellen jött össze négy pont.

 



 

A Vasas eSport így készülhet a harmadik élvonalbeli szezonjára, amely a tervek szerint március közepén startol, és amelyet Erdős Levente kifejezetten optimistán vár:

Sajnos Rácz Balázs nem tudott velünk maradni, ő visszamegy a Puskásba, de sokat merítettünk, tanultunk ebből a fél szezonból, amit közösen töltöttünk. Egy pillanatra sem álltunk le a bajnokság után, rögtön elkezdődtek a próbajátékok, és már igazoltunk is értékes csapattagokat, gyakorlatilag két játékos kapcsán maradt még nyitott kérdés, így hamarosan véglegesnek lesz tekinthető a keretünk. Ennek eredményeként bőven lesz időnk felkészülni a bajnoki startra, így optimista vagyok, szerintem lesz esélyünk az előrelépésre.                                                                                                        


Hirdetések