B.V., 2021.02.12. |

Klubunk 18 éves alpesi sízője, Tóth Zita kitűnően kezdte a szezont, az olaszországi FIS-versenyen második helyezést ért el, jelenleg pedig pályafutása első felnőtt-világbajnokságára készül.

- Az év eleji olaszországi versenyen második lettél. Mit kell tudni erről a versenyről? Illetve mennyire voltál elégedett az ott nyújtott teljesítményeddel?

Ezt a versenyt a Nemzetközi Sí Szövetség rendezte Kronplatzon, tizenhét ország nyolcvan versenyzője állt rajthoz. Nagyon örültem, hogy a két jól sikerült futamommal a szezonom eddigi legjobb FIS pontját (37.42 pont, amivel a korosztályom világranglistáján a 16. helyen vagyok) értem el. Közel volt a győzelem, de a második helynek is nagyon örülök.

 

- Új csapattal készülsz Ausztriában. Ez mennyit dob most a teljesítményeden? Mennyire érezhető esetleg már most a fejlődés?

Tavaly augusztusban kezdtem el a felkészülést az új csapattal és azóta rengeteget fejlődtem. Új technikát tanultam, aminek ugyan még kell egy kis idő, hogy tökéletes legyen, de már nagyon biztatóak a jelek, hogy jó úton haladok. Új edzőim, Dietmar Thöni és Szepesi Bertold irányítása alatt nagyon profi munka folyik remek körülmények között. Magyarország legjobb férfi sízőivel, Úry Bálinttal és Kékesi Mártonnal készülök, ami nekem nagyon jó, hiszen sokat tudok tőlük tanulni. A havas edzéseinken sokszor világkupás versenyzők is részt vesznek, ami szintén a fejlődésemet segíti. Nyár óta Bugya Fruzsina a kondiedzőm, akivel azóta rengeteget dolgoztunk és neki köszönhetem, hogy életem eddigi legjobb erőnléti állapotában vagyok. 

 

 

- Hamarosan a felnőtt-világbajnokságra utaztok Olaszországba. Mit vársz magadtól ezen a versenyen? Mivel lennél elégedett?

Már nagyon várom, hogy az életem első felnőtt-világbajnokságán képviselhessem Magyarországot és a világ legjobbjaival mérhessem össze a tudásomat. Elsősorban minél több tapasztalatot szeretnék gyűjteni a jövőre nézve, hiszen még nagyon fiatal vagyok ebben a mezőnyben. Cél nélkül viszont mégsem lehet elindulni egy versenyen, úgyhogy a top harmincba kerülést tűztük ki célul az edzőimmel. Az idén márciusban lesz a főversenyem, az ifjúság világbajnokság, ott szeretnék majd igazán nagyot menni. 

Zita, valamint a másik érdekelt Vasas-versenyző, a 19 éves Dorultán Katalin a jelenlegi program szerint jövő csütörtökön óriás-műlesiklásban, egy nappal később pedig műlesiklásban versenyezhet a Cortina d’Ampezzóban zajló világbajnokságon.

 

Klingmayr Lorenz is az élmezőnyben
Fantasztikus körülmények között tartotta meg a nemzetközi szövetség január végén az olaszországi Folgariában a serdülőkorosztály legnagyobb idei versenyét, az Alpe Cimbrát. Klinglmayr Lorenz, a Vasas SC versenyzője kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és műlesiklásban a 10. helyet szerezte meg az U16-osok között. Majd ettől óriás-műlesiklásban sem maradt el sokkal, a két futám után a 12. helyen végzett az ötven fős nemzetközi mezőnyben.

Hirdetések