Jenkei Dániel, 2021.02.10. | Labdarúgás

Bár a mérkőzés több szakaszában is eltüntette az osztálykülönbséget a Vasas FC, a jó kezdésének köszönhetően mégis a Mol Fehérvár örülhetett a kupa-továbbjutásnak.

MAGYAR KUPA, 8. FORDULÓ
VASAS FC –MOL FEHÉRVÁR FC 1–2 (1–2)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Karakó

Vasas: Rados – Szivacski, Litauszki, Tóth B., Kalmár O. – Pátkai (Silye, 68.) – Hinora (Kapornai, 84.), Szatmári L., Köböl (Viczián, 58.), Pekár (Radó, 58.) – Feczesin (Balajti, 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Mol Fehérvár: Kovács D. – Bolla (Nego, 20.), Rus, Stopira, Fiola, Hangya – Alef, Pinto – Petrjak (Houri, 72.), Zivzivadze (Nikolics, 72.), Bamgboye (Szabó L., 72.). Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerző: Rus (34. – öngól), ill. Zivzivadze (3.), Petrjak (23.)


Schindler Szabolcs több olyan játékosnak is lehetőséget adott a Fehérvár elleni kupameccsen, akik a bajnokikon kevesebbet jutottak szóhoz az elmúlt időszakban.

Ellenfelünk, az NB I egyik topcsapata pedig már a harmadik, majd a huszonharmadik percben is betalált, és úgy tűnt, Márton Gábor csapata simán besétál a nyolcaddöntőbe a Ferencváros mellé.

Nos, elsősorban csapatunk érdeme, hogy végül nem így lett, hiszen a 34. percben egy öngólnak köszönhetően szépítettünk, és utána is többször nyílt sansz az egyenlítésre. A második félidőben sokszor csak egy kis szerencse vagy bátorság hiányzott ehhez.

Újabb találat hiányában azonban a vendégek nyerték a találkozót, így a Vasas FC számára véget ért a Magyar Kupa 2020/21-es kiírása.
 

(borítókép: Árvai Károly)


Hirdetések