B.V., 2021.02.09. | Kézilabda

„El kell hinnünk, hogy még semmit nem értünk el, és a nulláról indulunk”, valamint „El kell hinnünk, képesek vagyunk rá” – adta ki jelszót a tavaszi idényre női kézilabdacsapatunk vezetőedzője, Penszki Gergely, valamint átlövőnk, Speth Evelin a Kecskemét elleni bajnoki előtti utolsó edzések egyikén.

Szombaton a Vasas női kézilabdacsapata számára is újraindulnak az NB I/B küzdelmei, a nyolcadik helyen álló Kecskeméti NKSE alakulata érkezik a Sterbinszky-csarnokba. Együttesünk a kemény téli felkészülés végéhez közeledik, és mindenki százszázalékosan a tavaszi nyitányra koncentrál.

„Nagyon jó mátraházi edzőtáborunk volt januárban, az megadta az alapot a felkészülésünkhöz – nyilatkozta Penszki Gergely vezetőedző. – Játszottunk élvonalbeli ellenfelekkel, kétszer a Dunaújvárossal, egyszer pedig a Mosonmagyaróvárral, azok a találkozók jó tempót hoztak a mieinknek is. Őszintén szólva már akkor is a Kecskemét elleni találkozó volt számunkra az elsődleges, mindent annak rendeltünk alá.”

 

 

Az ősszel is az első fordulóban találkozott a két együttes, akkor végig kiélezett meccsen, 35-32-es sikerrel hozta el a két pontot a csapatunk. Kemény találkozóra van kilátás ezúttal is.

„Maximum abból szempontból lehet az őszi összecsapásra visszatekinteni, hogy az is egy tipikus első meccs volt – folytatta Penszki. – Azóta eltelt egy fél szezon, nyilván ők is javítják hibáikat, lesznek visszatérőik, akik eddig keveset szerepeltek. Az előzőhöz képest teljesen más mérkőzésre, de ugyanúgy kemény csatára számítok ellenük. És egyébként igaz lesz ez az egész tavaszunkra: egyetlen könnyű mérkőzésre sem számíthatunk, minden riválist komolyan kell vennünk. Nagyon szép a hibátlan mérleg, de még nem értünk el vele semmit. Az a feladatunk, hogy elhiggyük és elhitessük a játékosokkal: ismét a nulláról indulunk.”

 

 

A kedd délelőtti erőnléti edzést követően átlövőnket, Speth Evelint is megkérdeztük, miként látja a társaságot néhány nappal a bajnoki rajt előtt.

„Úgy érzem, sikerült keményen és eredményesen meghúznunk a mátraházi edzőtábort, majd hasonló lendülettel folytattuk a munkát itt, a Fáy utcában. Én is azt gondolom, hogy most minden csapat a nulláról indul. Ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint az őszi, nagyon komolyan fel fogunk készülni, és akkor biztos vagyok benne, hogy jó meccset játszunk majd. A tavaszi szezon kapcsán szerint a legfontosabb, hogy végig összpontosítsunk, azt játsszuk, amit tudunk és elhiggyük, képesek vagyunk rá.”

A Kecskemét elleni bajnoki meccsünk tehát szombaton 17 órakor kezdődik a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. A mérkőzés természetesen zárt kapus, de Youtube-csatornánkon élőben közvetítjük. A sajtó munkatársainak jelentkezését a sajto@vasassc.hu címen várjuk, az előzetes regisztráció minden esetben kötelező! 


Hirdetések